Tips για μαμάδες: Οκτώ λάθη που ίσως κάνετε κι εσείς όταν πλένετε τα σεντόνια

Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε όταν πλένετε τα σεντόνια.

Tips για μαμάδες: Οκτώ λάθη που ίσως κάνετε κι εσείς όταν πλένετε τα σεντόνια
Bigstock

Οι ειδικοί συνιστούν το άλλαγμα των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα. Σε περίπτωση δε που στο σπίτι μένουν και κατοικίδια, καλό είναι να γίνεται ακόμα πιο συχνά.

Δεν αρκεί όμως μόνο να αλλάζετε σεντόνια αλλά και να πλένετε τα βρόμικα σεντόνια σωστά για να καθαρίσουν σε βάθος. Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που ίσως κάνετε και εσείς στο πλύσιμο των σεντονιών;

Γεμίζετε με ρούχα τον κάδο του πλυντηρίου

Όταν πλένετε ένα σεντόνια, αποφύγετε να βάζετε πάρα πολλά ρούχα τον κάδο του πλυντηρίου. Υπεργεμίζοντας τον κάδο αυξάνεται ο κίνδυνος τριβής και φθοράς των υφασμάτων, ενώ δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρογ για να καθαρίσουν τα ρούχα καλά.

Χρησιμοποιείτε μαλακτικό

Στην πραγματικότητα δεν το χρειάζονται. Είναι προτιμότερο, αναφέρει η clean expert Linda Cobb στο edandbathandbeyond.com, να βάλετε στη θήκη του πλυντηρίου ¼ με ½ του φλιτζανιού λευκό ξύδι. Και όχι, δεν θα μυρίζει έντονα, εάν αυτό σας απασχολεί.

Female Hand Set Up White Bed Sheet In Bedroom Or Maid Hands Making Bed In A Hotel Room.

Βάζετε χλωρίνη σε μη βαμβακερά υφάσματα

Η χλωρίνη είναι ένα εξαιρετικό απολυμαντικό, ωστόσο δεν ενδείκνυται για πολλά υφάσματα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές για καλή απολύμανση και φροντίδα των ρούχων.

Δε χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό για την αφαίρεση λεκέδων

Τα σεντόνια ενδέται να έχουν συγκεκριμένους λεκέδες που χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση για να φύγουν. Στην περίπτωση αυτή, το απλό απορρυπαντικό πλυντηρίου δεν αρκεί.

Χρησιμοποιείτε πολύ απορρυπαντικό

«Με τον πέρασμα του χρόνου, το απορρυπαντικό συσσωρεύεται στις ίνες του υφάσματος και κάνει το ύφασμα πιο σκληρό και τραχύ» αναφέρει η Cobb.

Τα αφήνετε να στεγνώσουν για πολλή ώρα

Είτε αυτό σημαίνει ότι τα βάζετε στο δυνατό πρόγραμμα στον στεγνωτήρα, είτε ότι τα αφήνετε για ώρες ή και μέρες έξω στην απλώστρα. Τα ρούχα είναι πιθανό να αποκτήσουν μία άσχημη μυρωδιά και μπορεί να αλλάξει το χρώμα τους.

Βάζετε στο πλυντήριο τα σεντόνια μαζί με άλλα ρούχα

Σύμφωνα με την ειδικό, κάποια ρούχα όπως είναι τα εσώρουχα ή τα ρούχα του γυμναστηρίου μπορεί να έχουν βακτήρια ακόμα και μετά το πλύσιμο για αυτό καλό είναι να μην τα πλένετε μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα και δη τα σεντόνια.

Woman Legs On The Bed Sheet Under Blanket Top View Close-up. Female Bare Feet On A White Sheet, Top

Βάλτε τα στην ντουλάπα σε σημείο που θα αερίζονται

Βάλτε τα σεντόνια σε τέτοιο σημείο μέσα στην ντουλάπα που θα αερίζονται και θα αναπνέουν. Με τον τρόπο αυτό θα αποτρέψετε τις άσχημες μυρωδιές και τη συσσώρευση μούχλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved