Tips για μαμάδες: Πώς βγαίνει ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος από πλαστικές επιφάνειες

Τρόποι να αφαιρέσετε τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο από πλαστικό. 

Tips για μαμάδες: Πώς βγαίνει ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος από πλαστικές επιφάνειες
Bigstock

Οι λεκέδες από ανεξίτηλο μαρκαδόρο δεν είναι εύκολο να αφαιρεθούν.

Όμως, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά τα «μόνιμα» σημάδια σε πλαστικές κυρίως επιφάνειες.

Πλαστικά παιχνίδια, τάπερ, τραπεζάκια, καρεκλάκια και πολλά ακόμα αντικείμενα που για διάφορους λόγους έχουν σημάδια από ανεξίτηλο μαρκαδόρο, μπορείτε πλέον να τα καθαρίσετε με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Οινόπνευμα

Το οινόπνευμα είναι πολύ αποτελεσματικό στη διάσπαση των χημικών ουσιών. Ρίξτε το οινόπνευμα στο λεκέ από μαρκαδόρο και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε με ένα σφουγγάρι και καθαρίστε την επιφάνεια με καθαρό πανί.

Baking Soda In Wooden Bowl On The Table.

Οδοντόκρεμα αναμεμειγμένη με μαγειρική σόδα

Σε ένα μικρό φλιτζάνι, ανακατέψτε μαζί ίση ποσότητα μαγειρική σόδα και λευκή οδοντόκρεμα (όχι gel). Δοκιμάστε αυτό το διάλυμα πρώτα σε σημείο και, στη συνέχεια, εφαρμόστε το απευθείας στον λεκέ. Με ένα καθαρό, ελαφρώς βρεγμένο πανί, τρίψτε την πάστα στον λεκέ κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Μπορεί να χρειαστεί ώρα, αλλά ο λεκές θα φύγει εύκολα.

fistikovoutiro-xriseis2.jpg

Φιστικοβούτυρο

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο ασυνήθιστο, αλλά το φιστικοβούτυρο είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων μαρκαδόρων και μελανιού. Απλώς απλώστε το φιστικοβούτυρο στον λεκέ και χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να τρίψετε το σημείο. Σκουπίστε το φιστικοβούτυρο και ξεπλύνετε την περιοχή με νερό χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πανί.

Απολυμαντικό χεριών

Ένα απολυμαντικό χεριών με βάση το οινόπνευμα λειτουργεί παρόμοια όπως και το οινόπνευμα. Ψεκάστε το σημείο με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο και χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να τρίψετε τον λεκέ.

Σγουγγάρι γόμα

Αυτό το ειδικό σφουγγάρι καθαρισμού έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί λεκέδες από μια μεγάλη γκάμα επιφανειών. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρέξετε ελαφρά σφουγγάρι και στη συνέχεια να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τον μόνιμο λεκέ από μαρκαδόρο.

goma-xriseia-kathariotita.jpg

Γόμα

Σε ορισμένα πλαστικά, μπορείτε να αφαιρέσετε έναν λεκέ από μαρκαδόρο τρίβοντάς τον απλώς με μια γόμα μολυβιού.

Αντηλιακό

Το αντηλιακό είναι ένας τρόπος αφαίρεσης λεκέδων από μη πορώδεις επιφάνειες όπως το πλαστικό. Ψεκάστε ή ρίξτε λίγο αντηλιακό και χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε τον λεκέ.

Ασετόν

Το ασετόν χρησιμοποιείτε για την αφαίρεση μόνιμων λεκέδων. Απλώς βρέξτε ένα καθαρό πανί με λίγο αφαιρετικό βερνικιού νυχιών και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τον μόνιμο λεκέ από τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο.

Πηγή:cleanipedia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved