Γονείς κάνουν τον γύρο του κόσμου πριν τα παιδιά τους χάσουν την όρασή τους

Η συγκινητική ιστορία της οικογένειας που ταξιδεύει σε όλον τον πλανήτη.

Γονείς κάνουν τον γύρο του κόσμου πριν τα παιδιά τους χάσουν την όρασή τους
Instagram / pleinleursyeux

H Edith Lemay και ο Sebastian Pelletian είναι γονείς τεσσάρων παιδιών από τον Καναδά και η ιστορία τους κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου.
Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας χάνουν σταδιακά την όρασή τους και οι δύο γονείς ταξιδεύουν μαζί τους σε όλον τον κόσμο για να δουν όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες μπορούν πριν τυφλωθούν.

Η μικρή Mia ήταν μόλις τριών ετών όταν οι γονείς της παρατήρησαν ότι έχει πρόβλημα με την όρασή της. Μετά από εξετάσεις που έκανε διαπίστωσαν ότι πάσχει από μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα, μία σπάνια πάθηση που οδηγεί σε αναπόφευκτη απώλεια όρασης με την πάροδο του χρόνου. Η Mia είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας και την ίδια πάθηση έχουν και δύο από τα τρία μικρότερα αδέρφια της, ο 7χρονος Colin και ο 5χρονος Laurent.

https://www.instagram.com/p/CDrxHhHnOQK

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει η Lemay σε συνέντευξή της εξηγώντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αποτελεσματική θεραπεία για την μελαγχρωστική αμφιβληστροειδίτιδα.

«Δεν ξέρουμε πόσο γρήγορη θα είναι η εξέλιξη, αλλά περιμένουμε να έχουν χάσει τελείως την όρασή τους μέχρι τη μέση ηλικία.» συμπληρώνει.

Η απόφαση να ταξιδέψουν σε όλον τον κόσμο

Όταν o γιατρός που παρακολουθούσε τη Mia πρότεινε στους γονείς να ενισχύσουν την «οπτική μνήμη» του κοριτσιού, η Lemay συνειδητοποίησε ότι ένας ήταν ο τρόπος για να το κάνουν αυτό, τόσο για τη Mia, όσο και για τα άλλα δύο τους παιδιά: τα ταξίδια.

«Σκέφτηκα “Δεν θα της δείξω έναν ελέφαντα σε ένα βιβλίο, θα την πάω να δει έναν ελέφαντα από κοντά και θα γεμίσω την οπτική μνήμη της με τις πιο όμορφες εικόνες”» αναφέρει η μητέρα των παιδιών σε συνέντευξή της.

Τότε ήταν που οι δύο γονείς ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα πλάνο για ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας ενός έτους σε όλον τον κόσμο. Πριν τον ερχομό των παιδιών, το ζευγάρι ταξίδευε αρκετά συχνά, αφού όμως έγιναν γονείς τα ταξίδια έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα.

«Μετά τη διάγνωση, προέκυψε μία αναγκαιότητα. Υπάρχουν υπέροχα πράγματα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι, τίποτα όμως δε συγκρίνεται με τα ταξίδια» αναφέρει ο πατέρας των παιδιών. «Και δεν είναι μόνο τα τοπία, είναι και οι διαφορετικές κουλτούρες, οι άνθρωποι.»

https://www.instagram.com/p/CbYYT3KLmGO

Στα σχέδια του ζευγαριού ήταν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους το 2020 σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία. Η πανδημία ωστόσο, δυσκόλευε τη μετακίνησή τους από χώρα σε χώρα και ανέβαλαν το ταξίδι τους για φέτος. Η εξαμελής οικογένεια ξεκίνησε από το Μόντρεαλ τον Μάρτιο του 2022. Πριν φύγουν, έφτιαξαν μία λίστα με όλα όσα ήθελε να κάνει ο κάθε ένας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Για παράδειγμα, η Mia ήθελε να κάνει ιππασία, ενώ ο Laurent να πιει χυμό πάνω σε μία καμήλα.

Το ταξίδι της οικογένειας ξεκίνησε από την Ναμίμπια, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις και ζέβρες και συνεχίστηκε στην Ζάμπια, την Τανζανία και έπειτα στην Τουρκία όπου και έμειναν για έναν μήνα.

https://www.instagram.com/p/CPQ-pKLLl_f

Οι δύο γονείς απαθανατίζουν στιγμιότυπα από τα ταξίδια τους και τα δημοσιεύουν στον Instagram λογαριασμό που έχουν δημιουργήσει αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Το Plein Leurs Yeux μέχρι σήμερα έχει πάνω από 66 χιλιάδες ακολούθους και είναι γεμάτος με εντυπωσιακές φωτογραφίες από κάθε γωνιά της γης.

Πάρτε μία γεύση στην gallery που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από cnn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved