Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε σωστά την κουρτίνα μπάνιου

  • Πώς θα καθαρίσετε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου
  • Πώς θα καθαρίσετε την υφασμάτινη κουρτίνα μπάνιου
  • Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την κουρτίνα μπάνιου;
  • Πότε να αντικαταστήσετε την κουρτίνα μπάνιου με καινούρια
Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε σωστά την κουρτίνα μπάνιου

Η κουρτίνα μπάνιου πρέπει να καθαρίζεται συχνά και αυτό γιατί η συνεχής έκθεση στα νερά και την υγρασία έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία μούχλας. Το ερώτημα όμως είναι: Πώς καθαρίζουμε σωστά τις κουρτίνες μπάνιου;

Το καθάρισμα της κουρτίνας μπάνιου εξαρτάται από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη.

Πώς θα καθαρίσετε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου

Το ξύδι καθαρίζει τη μούχλα και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να κάνετε την πλαστική κουρτίνα μπάνιου σας σαν καινούρια.

Τι να κάνετε: Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με τρία μέρη νερού και ένα μέρος λευκό ξύδι. Ανακατέψτε και ψεκάστε με το υγρό την κουρτίνα σε όλα τα σημεία και ειδικά σε εκείνα που έχει αναπτυχθεί μούχλα. Αφήστε το διάλυμα ξυδιού να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγάρι.

Εάν οι λεκέδες από μούχλα είναι πιο επίμονοι και δεν έχουν φύγει, δοκιμάστε να ξεκρεμάσετε την κουρτίνα και να την βάλετε στη μπανιέρα. Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό και ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα. Αφήστε την κουρτίνα να μουλιάσει για 15 λεπτά και έπειτα πλύντε την στο χέρι. Ενδεχομένως να χρειαστείτε και ένα μαλακό σφουγγάρι για να τρίψετε τους λεκέδες. Κρεμάστε την κουρτίνα ξανά και αφήστε τη να στεγνώσει.

kourtines mpaniou katharisma 2

Πώς θα καθαρίσετε την υφασμάτινη κουρτίνα μπάνιου

Οι υφασμάτινες κουρτίνες μπάνιου είναι συνήθως φτιαγμένες από 100% πολυεστέρα. Είναι ανθεκτικές στο νερό και στεγνώνουν πολύ εύκολα. Για να καθαρίσετε την υφασμάτινη κουρτίνα μπάνιου μπορείτε απλώς να τη βάλετε στο πλυντήριο ρούχων και να την πλύνετε με ένα οποιοδήποτε καθαριστικό σε υψηλή θερμοκρασία.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την κουρτίνα μπάνιου;

Ένας γενικός κανόνας είναι να καθαρίζετε την κουρτίνα περίπου μία φορά την μήνα. Βέβαια, εάν και νωρίτερα παρατηρήσετε λεκέδες από μούχλα, τότε μην περιμένετε.

Πότε να αντικαταστήσετε την κουρτίνα μπάνιου με καινούρια

Ακόμα και με την κατάλληλη φροντίδα, οι πλαστικές κουρτίνες μπάνιου καλό είναι να αντικαθίστανται κάθε 4 με 6 μήνες. Oι υφασμάτινες κουρτίνες από πολυεστέρα διαρκούν συνήθως περισσότερο και αυτό γιατί μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων.

Με πληροφορίες από tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved