Tips για μαμάδες: Πώς θα μυρίζει το σιφόνι της κουζίνας και του μπάνιου καθαριότητα

Τι να κάνετε για μη μυρίζει το σιφόνι της κουζίνας και του μπάνιου.

Tips για μαμάδες: Πώς θα μυρίζει το σιφόνι της κουζίνας και του μπάνιου καθαριότητα

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για την άσχημη μυρωδιά που αναδύεται στις αποχετεύσεις του σπιτιού σας.

Οι αποχετεύσεις της κουζίνας συχνά μυρίζουν λόγω της συσσώρευσης λίπους που παγιδεύει υπολείμματα τροφών, παράγοντας βακτήρια και προσελκύοντας παράσιτα ή μιγάκια. Μια παρόμοια συσσώρευση μπορεί να συμβεί στο μπάνιο λόγω του σαπουνιού, της οδοντόκρεμας και του αφρόλουτρου και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Έτσι, εάν έχετε αρχίσει να παρατηρείτε ότι το σιφόνι αρχίζει να μυρίζει, θα πρέπει να δράσετε άμεσα.

Συμβουλές για να απομακρύνετε τις δυσάρεστες οσμές από τα σιφόνια

Ζεστό νερό

Ξεκινήστε με την πιο απλή μέθοδο που δεν είναι άλλη από το ζεστό νερό. Προσοχή μόνο να μην είναι πολύ βραστό γιατί θα κάνετε ζημιά στις σωληνώσεις. Φτιάξτε ένα μείγμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού, ρίξτε το μισό στην αποχέτευση, περιμένετε πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο αφήνοντας να τρέξει άφθονο νερό.

mageiriki soda

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Ρίξτε μια μεγάλη ποσότητα μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση που μυρίζει. Περιμένετε περίπου 45 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε ίση ποσότητα ξύδι. Περιμένετε άλλα 15 λεπτά πριν αφήσετε να τρέξει ζεστό νερό στην αποχέτευση. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει μια υπολειπόμενη μυρωδιά, ρίξτε ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Μερικοί προτείνουν επίσης να προσθέσετε αλάτι ( χοντρό κατά προτίμηση) για να διασπαστούν τα λίπη.

Χλωρίνη

Εάν η μυρωδιά εξακολουθεί να υφίσταται, ήρθε η ώρα για κάτι πιο δραστικό. Ρίξτε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης αναμεμειγμένη με νερό στην αποχέτευση. Αφήστε για λίγο να δράσει η χλωρίνη και στη συνέχεια ρίξτε κρύο νερό.

sifoni

Συμβουλές για να μη μυρίζουν οι αποχετεύσεις

  • Μη ρίχνετε λίπη στην αποχέτευση.
  • Να ξεπλένετε τις αποχετεύσεις της κουζίνας με ζεστό νερό κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα.
  • Ρίξτε μαγειρική σόδα στις αποχετεύσεις κάθε εβδομάδα
  • Στις αποχετεύσεις της μπανιέρας και του ντους, ρίξτε ζεστό ξύδι κάθε εβδομάδα για να εξαφανίσετε τα υπολείμματα σαπουνιού.

Πηγή: housewifehowtos.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved