Ουρολοίμωξη και εγκυμοσύνη: Πώς να την αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Γιατί στην εγκυμοσύνη έχουμε συχνές ουρολοιμώξεις;

Ουρολοίμωξη και εγκυμοσύνη:  Πώς να την αντιμετωπίσετε με φυσικό τρόπο

Οι ουρολοιμώξεις είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ μπορεί να είναι και ασυμπτωματικές. Πώς προκύπτει όμως η ουρολοίμωξη;

Το ουροποιητικό μας σύστημα αποτελείται από όργανα όπως τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη, η ουρήθρα και οι ουρητήρες που “συνεργάζονται” μεταξύ τους προκειμένου να φιλτράρουν και να απομακρύνουν όλες τις απόβλητες ουσίες από το σώμα μας και να μας προστατέψουν.

Οι περισσότερες ουρολοιμώξεις εντοπίζονται στην ουροδόχο κύστη ή την ουρήθρα, τον σωλήνα που συνδέει την κύστη με τα γεννητικά όργανα, όμως κάποιες φορές η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί στα νεφρά προκαλώντας περαιτέρω προβλήματα υγείας, από απλή βακτηριουρία μέχρι βαριά λοίμωξη του νεφρού.

H ουρολοίμωξη είναι επιπλοκή που συναντάται κυρίως στις γυναίκες, αφού κατά τη διάρκεια της ζωής τους, τουλάχιστον 1 στις 2 θα περάσει ένα επεισόδιο ουρολοίμωξης, ενώ το 20-50% αυτών θα έχει επαναλαμβανόμενες ουρολοιμώξεις.

cystanil-photo-pregnancy.png

Γιατί στην εγκυμοσύνη έχουμε συχνές ουρολοιμώξεις;

Οι ουρολοιμώξεις αποτελούν συχνή επιπλοκή της εγκυμοσύνης και παρουσιάζονται στο 5-7% των κυήσεων. Ακριβώς επειδή μπορεί να ενυπάρχει, αλλά να μη εμφανίζει συμπτώματα, θα πρέπει να κάνετε συχνά εξετάσεις ούρων κατά τη διάρκεια της κύησης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ουρολοιμώξεων 75%-95% οφείλεται στο μικρόβιο E. coli είναι ένα μικρόβιο που αποτελεί μέρος της φυσιολογικής εντερικής χλωρίδας. Συνήθως λοιπόν δεν κολλάει από τουαλέτες ή επαφή με άλλους ανθρώπους, αλλά το έχουμε μέσα μας και η μετάδοση γίνεται στα γειτονικά όργανα! Υπό ειδικές συνθήκες, όπως η πτώση της άμυνας του οργανισμού, το E. coli μπορεί να μετατραπεί σε παθογόνο μικρόβιο, να περάσει σε άλλα όργανα και να προκαλέσει προβλήματα, με συχνότερο την ουρολοίμωξη.

Σε τι οφείλεται όμως η συχνότητα της εμφάνισης της ουρολοίμωξης στις εγκύους; Στην ορμόνη προγεστερόνη, η οποία κατά την περίοδο της κύησης αυξάνεται και μειώνει τον “μυϊκό τόνο” των τοιχωμάτων των ουρητήρων με αποτέλεσμα να μειώνει τη ροή των ούρων προς την ουροδόχο κύστη. Ταυτόχρονα, καθώς η μήτρα μεγαλώνει κατά την εγκυμοσύνη, ασκεί μεγαλύτερη πίεση, κυρίως στους ουρητήρες, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να προκαλεί απόφραση και στάση των ούρων.

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά την ουρολοίμωξη

Όταν διαγνώσετε συμπτωματική ή ασυμπτωματική βακτηριουρία (μικρόβια στα ούρα) σε και είστε έγκυος θα πρέπει να προχωρήσετε σε θεραπεία με σκοπό την αποφυγή των επιπλοκών και πάντα σε συνεννόηση με τον θεράποντα γιατρό σας. Πως όμως μπορείτε να ενισχύσετε την άμυνα του οργανισμού σας, να προλάβετε την ουρολοίμωξη και να βοηθήσετε στην αντιμετώπισή της με φυσικό τρόπο;

Mhxanismos-drashs-cystanil.png

Η δραστική ουσία D-Μαννόζη

Η D-Mannose, είναι ένα φυσικό εκχύλισμα καθαρού μονοσακχαρίτη, που δεν μεταβολίζεται στο σώμα και που υπάρχει σε μικρή ποσότητα σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Η D-Mannose, οφείλει την δράση της στο γεγονός ότι διακόπτει τον μηχανισμό λοίμωξης, αναστέλλοντας πλήρως την ικανότητα προσκόλλησης του E.coli στο επιθήλιο του ουροποιητικού συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρει μια φυσική εναλλακτική λύση για να αποτρέψει την εμφάνιση λοιμώξεων και να μειώσει τις πιθανότητες υποτροπών.

Κλινικές μελέτες της D-Mannose, συγκρινόμενη μάλιστα με αντιβιοτικές θεραπείες, καθώς και διεθνή κλινική εμπειρία τα τελευταία χρόνια, τεκμηριώνουν ότι η D-Mannose είναι μία αποτελεσματική και ασφαλής φυσική λύση στην αντιμετώπιση και πρόληψη των συμπτωμάτων της ουρολοίμωξης.

Η D-Mannose μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα ή μετά την χρήση αντιβίωσης, για αντιμετώπιση των συμπτωμάτων κυστίτιδας και πρόληψή των υποτροπών.

Επίσης, χάρη στο μοναδικό μηχανισμό δράσης, απομακρύνει φυσικά το E.coli από την ουροδόχο κύστη, διατηρώντας τα επίπεδα των E.coli χαμηλά, και χωρίς να δημιουργεί ανθεκτικότητα και να επηρεάζει τη φυσιολογική χλωρίδα. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, θα μπορούσε να συμβάλει και στην μικρότερη χρήση αντιβιοτικών στην ουρολοίμωξη.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ο θεράπων γιατρός σας, θα σας υποδείξει την πιο κατάλληλη και ασφαλέστερη θεραπεία στην αντιμετώπιση και πρόληψη της ουρολοίμωξης.

new-photo-cystanil.jpg

Cystanil: Ο ισχυρός σύμμαχος σας στην ουρολοίμωξη

Το Cystanil αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και προλαμβάνει την επανεμφάνιση τους. Αποτελείται από 100% βιοενεργή D-Mannose και έχει ισχυρή δράση ενάντια στο κολοβακτηρίδιο E.coli. Επίσης περιέχει βιταμίνη C που προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και φυσικό άρωμα πορτοκάλι. Είναι κατάλληλο κατά την κύηση,τον θηλασμό, ενώ είναι κατάλληλο και για παιδιά.

Γενικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, εντός 48-72 ωρών από την έναρξη χρήσης Cystanil, θα πρέπει να υπάρχει σημαντική μείωση της έντασης των συμπτωμάτων της κυστίτιδας. Πολλές γυναίκες αναφέρουν βελτίωση ακόμη και μέσα στο πρώτο 24ωρο!

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, που είναι 100% ασφαλές, χωρίς παρενέργειες, κατάλληλο για μακροχρόνια προφυλακτική χρήση.

Το Cystanil θα το βρείτε στα φαρμακεία από την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία WELLCON.

Περισσότερες πληροφορίες: www.cystanil.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved