Γιατί μία στις πέντε γυναίκες θα προσβληθεί στη ζωή της από ουρολοίμωξη

Καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην έναρξη του φετινού καλοκαιριού, αρκετές από εμάς έχουμε ήδη αρχίσει να προγραμματίζουμε τις φετινές μας διακοπές

Γιατί μία στις πέντε γυναίκες θα προσβληθεί στη ζωή της από ουρολοίμωξη

Και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα βρεθούμε σε κάποιον επίγειο «παράδεισο», με την οικογένειά μας. Διότι οι διακοπές για εμάς, είναι μία ευκαιρία να πατήσουμε για λίγο «pause» στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, να μοιραστούμε οικογενειακές στιγμές, να ξεκουραστούμε για να επιστρέψουμε με γεμάτες «μπαταρίες» πίσω στη βάση μας.

Ωστόσο, για να είμαστε σίγουρες πως τίποτα δεν θα ανατρέψει τα σχέδια ή την καλή μας διάθεση, είναι σημαντικό να λάβουμε μερικά πράγματα υπόψη μας. Και αναμφίβολα, ένα από αυτά είναι οι ενοχλητικές λοιμώξεις του ουροποιητικού, ένα «φαινόμενο» του καλοκαιριού, το οποίο ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Για την ακρίβεια, μιλώντας με αριθμούς υπολογίζεται πως περίπου μία στις πέντε γυναίκες θα παρουσιάσει μία φορά στη ζωή της ουρολοίμωξη όμως, τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι έγκυες, εξαιτίας της πίεσης που ασκεί το έμβρυο στο ουροποιητικό τους σύστημα.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Γιατί οι γυναίκες είμαστε πιο ευάλωτες στις λοιμώξεις του ουροποιητικού και τι μπορούμε να κάνουμε, για να αντιμετωπίσουμε με φυσικό τρόπο τα συμπτώματα; Τι αξίζει να γνωρίζουμε για τη θεραπεία της ουρολοίμωξης;

Γιατί οι γυναίκες είμαστε πιο ευάλωτες απέναντι στις λοιμώξεις του ουροποιητικού

Όσες έχουμε έρθει αντιμέτωπες στο παρελθόν με τα ανεπιθύμητα συμπτώματα μίας ουρολοίμωξης, γνωρίζουμε καλά ότι μία σχολαστική ατομική υγιεινή είναι ο πιο αποτελεσματικός και απλός τρόπος, για να προστατεύσουμε τον οργανισμό μας. Διότι ο βασικός λόγος που οι γυναίκες παρουσιάζουμε λοιμώξεις του ουροποιητικού συχνότερα από τους άντρες, οφείλεται στην ανατομία μας.

Βλέπεις, επειδή το μήκος της γυναικείας ουρήθρας είναι μικρότερο από την αντρική ουρήθρα, τα μικρόβια μπορούν να φτάσουν πιο εύκολα στην ουροδόχο κύστη και έπειτα, να πολλαπλασιαστούν. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές κατά την επίσκεψή μας στην τουαλέτα, να φροντίζουμε την καθαριότητα της ευαίσθητη περιοχής, να μην κρατάμε την κύστη μας γεμάτη για πολλές ώρες και τέλος, να καταναλώνουμε καθημερινά μία ικανοποιητική ποσότητα νερού. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τι πρέπει να κάνουμε για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, ωστόσο, είναι από μόνα τους αρκετά;

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε

Το βασικό πρόβλημα με τις ουρολοιμώξεις δεν είναι μόνο πως παρουσιάζονται με ένα σύνολο ενοχλητικών συμπτωμάτων, που κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητα, αλλά πως όταν η λοίμωξη δεν αντιμετωπίζεται με την αρχική θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει υποτροπή εντός έξι μηνών από την πρώτη λοίμωξη.

Αυτό σημαίνει πως αν δεν ακολουθήσουμε μία αποτελεσματική θεραπεία για την ουρολοίμωξη αντιμετώπισης από την πρώτη φορά, μπορεί να περάσουμε ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού μας, νιώθοντας ένα ενοχλητικό τσούξιμο κάθε φορά που πηγαίνουμε τουαλέτα, έναν πόνο χαμηλά στην κοιλιά και ένα αίσθημα συχνουρίας. Ωστόσο, αν στηριχτούμε σε μία φυσική και αποτελεσματική λύση για τις λοιμώξεις του ουροποιητικού, όπως το συμπλήρωμα διατροφής Mannovit, το οποίο είναι κατάλληλο για εγκύους διαβητικούς, παιδιά, γυναίκες κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ενώ περιλαμβάνει κράνμπερυ και D-μαννόζη, θα ανακουφιστούμε από τα συμπτώματα μίας πιθανής ουρολοίμωξης, ενώ θα περιορίσουμε την πιθανότητα μίας ενδεχόμενης υποτροπής.

ouroloimoksi mannovit 2

Ένας συνδυασμός δύο συστατικών που μας ανακουφίζει με φυσικό τρόπο

Την περίοδο του καλοκαιριού, που πηγαίνουμε συχνά για μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα, οι πιθανότητες να παρουσιάσουμε κάποια ουρολοίμωξη είναι αυξημένες. Ωστόσο, αν δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε από τα συμπτώματα, ούτε να παρουσιάσουμε κάποια υποτροπή, ο συνδυασμός D-μαννόζης και εκχυλίσματος κράνμπερυ, τον οποίο μπορούμε να βρούμε στo Mannovit, ένα συμπλήρωμα διατροφής με ευχάριστη γεύση, είναι ό,τι χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης, ενώ μπορούμε να το έχουμε πάντα και παντού μαζί μας, χάρη στην εύχρηστη συσκευασία του.

Διότι το φυσικό εκχύλισμα του κράνμπερυ είναι «πλούσιο» σε αντιοξειδωτικά, ενώ χάρη στο υψηλό επίπεδο προανθοκυανιδίνων που διαθέτει, μειώνει την πρόσφυση των βακτηριδίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος. Την ίδια στιγμή, η D-μαννόζη αναστέλλει την πρόσφυση των μικροβίων στο επιθήλιο της ουροδόχου κύστης και συγκεκριμένα του Ε. Coli, δηλαδή του βακτηρίου που είναι η αιτία για το 95% των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας την ικανότητά του να κινηθεί, ενώ συγχρόνως μιμείται τη λειτουργία του επιθηλιακού φραγμού της ουροποιητικής οδού. Κάπως έτσι, μας ανακουφίζει άμεσα και αποτελεσματικά από τα συμπτώματα της λοίμωξης, μας προφυλάσσει από πιθανές υποτροπές, ενώ συγχρόνως μειώνει την πιθανότητα επανεμφάνισής τους.

ouroloimoksi mannovit 2

Αν θέλουμε, λοιπόν, να ζήσουμε ένα καλοκαίρι αντάξιο των προσδοκιών μας και να απολαμβάνουμε ξέγνοιαστες τις βουτιές μας στη θάλασσα και τη συντροφιά των αγαπημένων μας προσώπων, αυτό που χρειαζόμαστε είναι το Mannovit, τη φυσική λύση θεραπείας της ουρολοίμωξης που βρίσκουμε σε όλα τα φαρμακεία και αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Διότι μπορεί οι ουρολοιμώξεις να είναι ένα συχνό φαινόμενο, ειδικότερα σε εμάς τις γυναίκες όμως, έχοντας τον κατάλληλο, φυσικό «σύμμαχο» στον πλευρό μας, τίποτα δεν θα σταθεί εμπόδιο στις καλοκαιρινές μας «περιπέτειες».

Το Mannovit διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved