Tips για μαμάδες: Απαλλαγείτε από τα μυγάκια με φυσικούς τρόπους

Φυσικοί τρόποι για να απομακρύνετε τα μαύρα μυγάκια από το σπίτι.

Tips για μαμάδες: Απαλλαγείτε από τα μυγάκια με φυσικούς τρόπους
Bigstock

Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε τα ενοχλητικά μυγάκια χωρίς να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνο, υπάρχουν και φυσικοί τρόποι.

Ξίδι

Το ξίδι δεν είναι μόνο ένα σούπερ απολυμαντικό και καθαριστικό αλλά διώχνει και τα μυγάκια. Προσθέστε σε ένα πλαστικό μπουκάλι 1/3 νερό και 3 κουταλιές ξίδι. Αφήστε το ανοιχτό στο σημείο που εντοπίσατε τα μυγάκια. Επειδή η μυρωδιά του ξιδιού τα έλκει, θα μπουν μέσα στο μπουκάλι.

xsidi.jpg

Ξίδι με απορρυπαντικό πιάτων

Εξίσου απλή συνταγή είναι κι αυτή. Γεμίστε ένα μπολ με απλό ξίδι και προσθέστε 3 σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων. Τα μυγάκια όπως είπαμε, θα μυρίσουν το ξίδι, θα πλησιάσουν το μπολ και θα εγκλωβιστούν στο απορρυπαντικό. Προσοχή, μην καλύψετε το μπολ με μεμβράνη.

Κρασί

Ένας άλλος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά μαύρα έντομα είναι να βάλετε λίγο κόκκινο κρασί σε ένα μπολ και να το καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων. Στη συνέχεια, τρυπήστε τη με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία έτσι ώστε τα μυγάκια να μπουν από τις τρύπες.

neroxitis.jpg

Βραστό νερό

Είναι πιθανό να παρατηρήσετε μυγάκια στο νεροχύτη. Σε αυτή την περίπτωση προέρχονται από τις σωληνώσεις οπότε μπορείτε να ρίξετε ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό αφήνοντας στη συνέχεια για λίγα δευτερόλεπτα να τρέξει άφθονο νερό.

Οινόπνευμα

Ο συγκεκριμένος τρόπος δεν είναι τόσο οικολογικός μπορεί να αποδειχτεί όμως αποτελεσματικός. Σε ένα πλαστικό δοχείο προσθέστε οινόπνευμα και ψεκάστε τα έντομα με αυτό. Δεν θα τα σκοτώσετε, αλλά θα πέσουν ζαλισμένα στο πάτωμα και θα μπορέσετε στη συνέχεια να τα σκουπίσετε με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

Λακ

Εξίσου αποτελεσματική είναι και η λακ για τα μαλλιά. Ψεκάστε τα μυγάκια και στη συνέχεια απομακρύνετέ τα με χαρτί κουζίνας.

frouta.jpg

Χρήσιμα tips

H καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Γι΄αυτό το λόγο κλείστε καλά τις πόρτες και τα παράθυρα ( τώρα το καλοκαίρι η ιδανική λύση είναι να έχετε σίτες).

Αποφύγετε επίσης να αφήνετε εκτεθειμένα πάνω στο τραπέζι ώριμα φρούτα καθώς είναι βέβαιο ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους δεκάδες μαύρα μικρά έντομα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved