Μυγάκια στα φρούτα: Πώς να τα απομακρύνετε με φυσικά υλικά

Τα μυγάκια που μαζεύονται στην κουζίνα και το τραπέζι είναι πολύ ενοχλητικά.

Μυγάκια στα φρούτα: Πώς να τα απομακρύνετε με φυσικά υλικά

Υπάρχουν πολλά τρόφιμα, ειδικά τα φρούτα και τα λαχανικά, που όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός μαζεύουν πολλά ενοχλητικά μυγάκια.

Η λύση δεν είναι να κλειστείτε μέσα στο σπίτι με κλειστά παράθυρα όλη την άνοιξη. Οι λύσεις για να απομακρύνετε και να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα είναι απλές και το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο ξύδι, κρασί ή μπίρα και απορρυπαντικό πιάτων.

Παγίδα με μηλόξυδο

Καλύψτε το άνοιγμα ενός ποτηριού, που έχετε γεμίσει με ξύδι, με μια διαφανή μεμβράνη και στερεώστε τη με κολλητική ταινία. Στη συνέχεια κάντε μερικές τρύπες στη μεμβράνη. Τα μυγάκια δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στη μυρωδιά από το ξύδι και από τη στιγμή που θα μπουν μες στο ποτήρι δεν θα μπορέσουν να βγουν.

Παγίδα με ξύδι και ώριμα φρούτα

Χρησιμοποιήστε χάρτινο κώνο, ξύδι και ώριμα φρούτα. Βάλτε το ξύδι και κομμάτια από ώριμα φρούτα σε ένα κενό μπουκάλι από κρασί ή μπύρα ή σε ένα βάζο από μαρμελάδα κ.λπ. Φτιάξτε έναν κώνο από χαρτί και τοποθετήστε το μέσα στο μπουκάλι ή το βάζο με τη μύτη προς τα κάτω. Η μυρωδιά θα οδηγήσει τα έντομα μέσα στο βάζο και θα τα παγιδεύει εκεί.

Παγίδα με παλιό κρασί ή μπύρα

Όπως το ξύδι, τα μυγάκια που συγκεντρώνονται στα φρούτα αγαπούν τη μυρωδιά του κρασιού. Αφήστε ανοιχτό ένα μπουκάλι με λίγο κρασί: ο λεπτός λαιμός του θα κρατήσει τις μύγες παγιδευμένες. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη μπίρα. Δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές σταγόνες σαπούνι πιάτων είτε για πιο σίγουρη επιτυχία.

Tips

  • Για να αποφύγετε τα ενοχλητικά έντομα:
  • Πετάξτε τα φρούτα που έχουν ωριμάσει αρκετά.
  • Αποθηκεύστε φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο.
  • Πλύνετε τα προϊόντα μόλις φτάσετε στο σπίτι για να αφαιρέσετε πιθανά αυγά ή προνύμφες.
  • Πετάτε τα σκουπίδια του σπιτιού τακτικά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved