Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τα ρούχα

Δείτε πώς μπορείτε να απομακρύνετε δύσκολους λεκέδες όπως οι κιτρινίλες, από τα ρούχα.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τα ρούχα

Η αφαίρεση κίτρινων λεκέδων από τα ρούχα δεν είναι εύκολη.

Τα ρούχα, ειδικά τα λευκά , θ' αρχίσουν να κιτρινίζουν είτε από τον ιδρώτα είτε από τη συνεχή χρήση τους.Μόλις το ύφασμα κιτρινίσει, είναι δύσκολο να καθαρίσει με το απλό πλύσιμο και πρέπει να δοκιμάσετε άλλες ...τεχνικές.

Όπως:

Μαγειρική σόδα με νερό

Ανακατέψτε ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας και νερού μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε την με μια οδοντόβουρτσα στο σημείο με τον κίτρινο λεκέ και τρίψτε καλά. Αφήστε τη για τριάντα λεπτά έως μια ώρα και στη συνέχεια πλένετε με κρύο νερό.

mageiriki soda

Δισκία οδοντοστοιχίας

Τα καθαριστικά δισκία οδοντοστοιχίας μπορούν να απομακρύνουν τους κίτρινους λεκέδες. Διαλύστε δύο έως τέσσερα δισκία οδοντοστοιχιών σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τα λεκιασμένα ρούχα μέσα στο νερό για οκτώ έως δώδεκα ώρες. Αφαιρέστε τα ρούχα και πλύντε τα κανονικά.

Λευκό ξύδι με αλάτι

Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι με μισό φλιτζάνι αλάτι σε έναν μπολ με νερό. Τοποθετήστε το ρούχο μέσα στο μείγμα, ανακατέψτε και αφήστε το ρούχο για τουλάχιστον τριάντα λεπτά. Στη συνέχεια το ξεπλένετε με άφθονο νερό

Οδοντόκρεμα

Η οδοντόκρεμα μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας σε ένα κίτρινο λεκέ. Τρίψτε την οδοντόκρεμα σε ολόκληρη τη λεκιασμένη περιοχή με οδοντόβουρτσα. Μόλις αφαιρεθεί ο λεκές, πλύντε το ρούχο για να αφαιρέσετε την οδοντόκρεμα.

lemoni

Χυμός λεμονιού

Ρίξτε χυμό λεμονιού σε ολόκληρη τη λεκιασμένη περιοχή και αφήστε το ρούχο στον ήλιο για μια ολόκληρη ημέρα. Πλένετε κανονικά το ρούχο στο χέρι ή στο πλυντήριο με απορρυπαντικό.

Ασπιρίνη

Θρυμματίστε δύο ασπιρίνες και προσθέστε τις σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Βάλτε μέσα στο μπολ το κομμάτι του ρούχου με τον λεκέ και αφήστε το να μουλιάσει για περίπου μία ώρα.

Βότκα

Ναι καλά διαβάσατε. Αν έχετε βότκα στο σπίτι, φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό, αναλογία 1 προς 1, βάλτε σε ένα απλικατέρ και ψεκάστε τα κίτρινα σημεία. Αφήστε να δράσει για αρκετές ώρες και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Με πληροφορίες από το cleaning.lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved