Γατούλα μπαίνει κρυφά στην κούνια της «αδερφής» της, για να την χαζέψει που κοιμάται

Γονείς έχουν καταγράψει με την κάμερα απολαυστικά στιγμιότυπα που αποδεικνύουν ότι οι γάτες μπορούν να γίνουν οι καλύτερες babysitters

Γατούλα μπαίνει κρυφά στην κούνια της «αδερφής» της, για να την χαζέψει που κοιμάται

Ένα συχνό θέμα που απασχολεί τους γονείς είναι η υιοθέτηση μιας γάτας ως κατοικίδιο ζώο, καθώς από τη μία πλευρά το παιδί επιθυμεί έναν φίλο και από την άλλη υπάρχουν τόσοι λανθασμένοι μύθοι και κινδυνολογία γύρω από γάτες και παιδιά, που οδηγούν τους γονείς σε φόβο και δισταγμό.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο στοιχείο που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι πως το παιδί δεν κινδυνεύει από τις γάτες (ακόμη και τις αδέσποτες) παρά μόνο στην περίπτωση που πιάσει με γυμνά χέρια τα κόπρανα τους, εάν εκείνες είναι μολυσμένες και στη συνέχεια τα βάλει στο στόμα του.

Οι λόγοι που γάτες και παιδιά στο σπίτι μπορούν να προκαλέσουν φόβο στους γονείς, είναι οι υποτιθέμενοι κίνδυνοι που μπορούν να κρύβουν ως φορείς παρασίτων, όπως για παράδειγμα το τοξόπλασμα.

Λόγοι που θα σας πείσουν να υιοθετήσετε ένα γατάκι

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή γάτας στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής του μωρού μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους, στη μείωση του αριθμού των αναπνευστικών λοιμώξεων και του κρυολογήματος και στην προστασία από την ανάπτυξη αλλεργιών και άσθματος αργότερα στη ζωή του. Ωφελούν όμως με την παρουσία τους το παιδί και με άλλους τρόπους, όπως:

Διδάσκουν υπευθυνότητα

Η φροντίδα των ζώων είναι μια όμορφη «δουλειά» για τα μικρά παιδιά. Δημιουργήστε πρόγραμμα που θα του θυμίζει το καθημερινά τι πρέπει να κάνει: τάισμα γάτας, γεμάτο το μπολ με το νερό κ.λ.π.

Ηρεμούν ένα παιδί

Αν έχετε ένα αγχώδες παιδί που στρεσάρεται εύκολα και απασχολούν το μικρό του μυαλουδάκι πολλά πράγματα, η φροντίδα και το παιχνίδι με μια γάτα θα το βοηθήσει να ηρεμίσει και να χαλαρώσει.

Είναι αστείες, χνουδωτές, παιχνιδιάρες και αγαπησιάρες

Οι γάτες είναι ήσυχες και λατρεύουν τον ύπνο. Δεν χρειάζονται βόλτα, ενώ μια μικρή μπαλίτσα ή ένα μικρό άλλο παιχνίδι τις κάνει να παίζουν με τις ώρες.

Η απόδειξη ότι μια γάτα όχι απλά είναι ακίνδυνη για το μωράκι σας, αλλά είναι ισότιμο μέλος της οικογένειάς σας, και λατρεύει το «αδερφάκι» της, είναι το παρακάτω βίντεο, που δίκαια έχει πάνω από 1 εκ. προβολές!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved