Γάτες σε ρόλο babysitter - Τα στιγμιότυπα που έχουν γίνει viral (vid)

  • Τρόποι με τους οποίους η συμβίωση με μία γάτα ωφελεί τα παιδιά
  • Όταν η γάτα προσέχει το μωρό – Ξεκαρδιστικό βίντεο
Γάτες σε ρόλο babysitter - Τα στιγμιότυπα που έχουν γίνει viral (vid)

Οι γάτες φημίζονται για την τρυφερότητα και συνάμα την ανεξαρτησία τους. Όταν το θέλουν, δείχνουν την αγάπη τους με χάδια και νάζια, ενώ προς τα παιδιά αναπτύσσουν μία ιδιαίτερη προστατευτική συμπεριφορά.

Το americanhuman.org, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την προστασία των ζώων, αναφέρει τα οφέλη του να μεγαλώνει ένα παιδί με κατοικίδιο γάτα:

«Η φροντίδα των ζώων δείχνει στα παιδιά τις άμεσες συνέπειες των πράξεών τους και τους επιτρέπει να συναισθανθούν πώς αισθάνονται και οι άλλοι». Επίσης, με το τάισμα της γάτας, το καθάρισμα των και γενικά ό,τι περιλαμβάνει η φροντίδα του κατοικίδιου, τα παιδιά μαθαίνουν να αποκτούν συνήθειες, να είναι συνεπείς και να έχουν την ευθύνη της φροντίδας κάποιου τρίτου εκτός από τον εαυτό τους. Οι γάτες συγκεκριμένα, επειδή έχουν και μία πιο σκανδαλιάρικη και άλλοτε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, εκτός των παραπάνω διδάσκουν στα παιδιά και πώς να έχουν υπομονή και επιμονή.

Επίσης, η φροντίδα της γάτας μαθαίνει στα παιδιά πώς να συμπεριφέρονται με ευγένεια και αγάπη στα ζώα και μεταξύ τους δημιουργείται ένα ισχυρό δέσιμο το οποίο τα βοηθάει να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές δεξιότητές τους. Τέλος, η συνύπαρξη με ένα κατοικίδιο φαίνεται να ενισχύει και την υγεία του παιδιού, καθώς έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια στο σπίτι έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργίες ή άσθμα.

Όταν η γάτα προσέχει το μωρό – Ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα

Οι γάτες είναι όχι μόνο τρυφερές και αξιολάτρευτες, αλλά παράλληλα, σε απρόσμενο χρόνο, οι αντιδράσεις και η συμπεριφορά τους μπορεί να προκαλέσουν άφθονο γέλιο.

Τέτοια στιγμιότυπα περιλαμβάνει και το παρακάτω βίντεο. Γονείς έχουν απαθανατίσει στιγμιότυπα με τη γάτα και τα μωρά τους και όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, η σχέση που δημιουργείται μεταξύ τους είναι μία σχέση αγάπης.





© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved