Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

Μπαγιάτεψε το ψωμί; Δείτε τι μπορείτε να το κάνετε.

Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί
pexels.com / photo credits Marta Dzedyshko

Μπαγιάτεψε το ψωμίπριν προλάβετε να το καταναλώσετε; Σε καμία περίπτωση μην το πετάξετε, καθώς έτσι είναι πολύ πιο χρήσιμο από όσο νομίζατε για την καθαριότητα του σπιτιού και όχι μόνο.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί;

Καθαρίστε το μπλέντερ σας

Λόγω των λεπίδων που έχει, το μπλέντερ χρειάζεται προσεκτικό και τακτικό καθαρισμό. Ένας έξυπνος τρόπος να καθαρίσετε το μπλέντερ εύκολα και αποτελεσματικά είναι χρησιμοποιώντας μπαγιάτικο ψωμί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι βάλετε μία φέτα από το μπαγιάτικο ψωμί και να την πολτοποιήσετε πολύ καλά. Το ψωμί θα μαζέψει κάθε ίχνος λεκές και το μπλέντερ θα καθαριστεί στο λεπτό.

Καθαρίστε τις δαχτυλιές και τα σημάδια στους τοίχους

Χρησιμοποιήστε το μπαγιάτικο ψωμί για να καθαρίσετε τους λερωμένου τοίχους στο σπίτι. Με μία φέτα, τρίψτε καλά τα επίμαχα σημεία και οι λεκέδες θα εξαφανιστούν.

mpagiatiko psomi xriseis 1

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits pixabay

Φτιάξτε σπιτικά κρουτόν

Κόψτε το ψωμί που έχει περισσέψει σε χοντρές φέτες και την κάθε φέτα σε κύβους ίδιου μεγέθους. Βάλτε τα κυβάκια από ψωμί σε ένα μπολ και προσθέστε ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα κρουτόν σε προθερμασμένο φούρνο για δέκα με δώδεκα λεπτά, στους 180 βαθμούς C.

Φτιάξτε τριμμένη φρυγανιά

Την τριμμένη φρυγανιά τη χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές όπως για μπιφτέκια, κεφτεδάκια και πολλές ακόμα. Πώς θα κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί, φρυγανιά; Κόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Έπειτα, βάλτε τις φέτες στο multi και «χτυπήστε» τις μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Στη συνέχεια, βάλτε τα ψίχουλα ξανά στον φούρνο και ψήστε για ακόμα είκοσι λεπτά.

Φτιάξτε σπιτικά παξιμάδια

Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά παξιμάδια με μυρωδικά γρήγορα και πανεύκολα. Κόψτε το μπαγιάτικο ψωμί σε μεγάλες φέτες και προσθέστε μυρωδικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή ό,τι άλλο θέλετε. Μπορείτε να ρίξετε και λίγο λάδι. Βάλτε τις φέτες σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 40 λεπτά στους 160 βαθμούς C.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved