Πώς σώθηκε βρέφος 6 ημερών που παραλίγο να πνιγεί με το γάλα της μητέρας του

  • Πού συνέβη το περιστατικό
  • Τι να κάνετε αν πνίγεται το μωρό με το γάλα
Πώς σώθηκε βρέφος 6 ημερών που παραλίγο να πνιγεί με το γάλα της μητέρας του

Σωτήρια αποδείχτηκε η παροχή πρώτων βοηθειών ενός αστυνομικού σε βρέφος μόλις 6 ημερών που δεν μπορούσε να αναπνεύσει καθώς πνιγόταν από το γάλα της μητέρας του.

Το περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο στην Ocala ( Φλόριντα) το περασμένο Σάββατο. Το αστυνομικό τμήμα της περιοχής δέχτηκε κλήση για βοήθεια σε βρέφος που δεν μπορούσε να αναπνεύσει καθώς θήλαζε. Οι αστυνομικοί Patterson και Coughlin έσπευσαν στο εστιατόριο όπου διαπίστωσαν ότι το μωρό είχε γίνει μωβ.

Ο Patterson άρπαξε το μωρό και άρχισε να χτυπάει ρυθμικά την πλάτη. Αυτό φαίνεται ότι βοήθησε το μωρό καθώς μετά από λίγο έβγαλε έναν ακατάληπτο ήχο και μετά από λίγο άρχισε να κλαίει.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν απαλά την πλάτη του μωρού, και εκείνο άρχισε να κλαίει πιο δυνατά ενώ άνοιξε και τα μάτια του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.



Τι να κάνετε όταν το μωρό πνίγεται την ώρα του θηλασμού

Η υπερπαραγωγή του γάλακτος συνήθως εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της γαλουχίας και μπορεί να κρατήσει έως και μερικές εβδομάδες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, για να μετριάσετε αυτό το φαινόμενο μπορείτε να αντλείτε λίγο γάλα πριν την έναρξη του θηλασμού και να επιλέγετε μια ημικλινή (ελαφρά γερμένη προς τα πίσω) θέση θηλασμού.

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι νέες μαμάδες που θηλάζουν είναι η άρνηση του μαστού.

Άρνηση του μαστού (που ονομάζεται επίσης «απεργία θηλασμού ») είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί σε κάθε μωρό, αλλά είναι ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό για την μητέρα. Ανησυχεί ότι το μωρό της απορρίπτει αυτήν και το μαστό της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved