Πώς να σώσετε ένα μωρό που πνίγεται (pics+vid)

Πώς κάνουμε ΚΑΡΠΑ σε μωρά και βρέφη.
Πώς να σώσετε ένα μωρό που πνίγεται (pics+vid)

Τα νεογέννητα πνίγονται επειδή έχουν εισροφήσει ή καταπιεί ένα ξένο σώμα. αν το μωρό σας δεν μπορεί να κλάψει ή να βήξει, κάτι εμποδίζει την αναπνευστική οδό και πρέπει επειγόντως να αφαιρεθεί. Αν λοιπόν υποψιάζεστε πνιγμονή αλλά το μωρό κλαίει ή βήχει, βοηθήστε το να συνεχίσει το βήξιμο. παρατηρήστε το και μη χτυπήσετε την πλάτη του ούτε να του δώσετε νερό.

1. Δεν μπορεί να κλάψει ή να αναπνεύσει

protes vohthies karp se moro poy pnigetai 4

Αν δεν μπορεί να κλάψει, να βήξει ή να αναπνεύσει, ή αν βγάζει συριστικούς ήχους, ξαπλώστε το μπρούμυτα πάνω στο εσωτερικό του βραχίονά σας. Λυγίστε το γόνατό σας και ακουμπήστε το βραχίονά σας με το μωρό, έχοντας το κεφάλι του στην άκρη του μηρού σας. Με τ άλλο χέρι σας χτυπήστε πέντε φορές το μωρό στο σημείο ανάμεσα στις δύο ωμοπλάτες.

2. Αν εξακολουθεί να πνίγεται

protes vohthies karp se moro poy pnigetai 1

Αν το μωρό εξακολουθεί να πνίγεται, γυρίστε ο προσεκτικά ανάσκελα και τοποθετήστε τα δύο δάχτυλά σας στο κέντρο του στέρνου. Πιέστε το θώρακα με αυτό τον τρόπο πέντε φορές. Κάθε πίεση πρέπει να έχει βάθος 1-2 εκατοστά ώστε να βγει το αντικείμενο.

3. Αν το μωρό χάσει τις αισθήσεις του τι κάνουμε

protes vohthies karp se moro poy pnigetai 3

Αν το μωρό χάσει τις αισθήσεις του αλλά ακόμα αναπνέει, βάλτε το ανάσκελα. Τραβήξτε το κεφάλι προς τα πίσω ελαφρώς και βάζοντας το ένα δάχτυλο στο στόμα του, μετακινήστε αυτό που εμποδίζει την αναπνευστική οδό. Αν το μωρό είναι αναίσθητο και παύσει να αναπνέει, καλέστε βοήθεια και προχωρήστε σε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Αν έχει σφυγμό αλλά όχι αναπνοή, κάντε τεχνητή αναπνοή. Τραβήξτε απαλά το κεφάλι του πίσω, εφαρμόστε τα χείλη σας στο στόμα του και εμφυσήστε αέρα στους πνεύμονές του κάθε τρία δευτερόλεπτα ώσπου αρχίσει να αναπνέει μόνο του.

Δείτε πώς γίνεται η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved