Το μωρό πνίγεται όταν πίνει γάλα - Τι να κάνετε (εικόνες)

  • Γιατί το μωρό πνίγεται κατά τη διάρκεια του ταΐσματος;
  • Τι να κάνετε εάν το μωρό σας πνιγεί από το γάλα
Το μωρό πνίγεται όταν πίνει γάλα - Τι να κάνετε (εικόνες)

Ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που μπορεί να συμβεί σε ένα γονιό είναι να μην ξέρει τι να κάνει όταν το μωρό του πνίγεται από το γάλα.

Ο πανικός συνήθως είναι η πρώτη αντίδραση αν και είναι γνωστό ότι δεν βοηθά. Μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να παραμείνετε ήρεμοι όταν συμβαίνει κάτι στο μωρό σας αλλά είναι ζωτικής σημασίας να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας.

Γιατί το μωρό πνίγεται κατά τη διάρκεια του ταΐσματος;

Ο πνιγμός μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ο πιο συνηθισμένος είναι γιατί τρώει λαίμαργα το μωρό ενώ αν πίνει γάλα με μπουκάλι μπορεί η τρύπα της πιπίλας του μπιμπερό να είναι αρκετά μεγάλη. Ειδικότερα:

moro pnigetai1

Όταν το πρόβλημα είναι εξωτερικό

Μπορεί η ροή του μητρικού γάλακτος να είναι μεγάλη. Όταν το μωρό θηλάζει, το γάλα ρέει απευθείας στο λαιμό του. Για να μειώσετε ελαφρώς τη ροή του γάλακτος, ασκείστε πίεση στη θηλή ή αντλείστε λίγο γάλα λίγο πριν θηλάσετε.

Όταν το πρόβλημα είναι εσωτερικό

Ορισμένα μωρά έχουν εσωτερικές παθήσεις που επηρεάζουν την ικανότητά τους να καταπίνουν ή προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα είναι εσωτερικό και δεν σχετίζεται με προβλήματα σίτισης, μιλήστε με έναν ειδικό γιατρό.

Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο πνιγμού, δοκιμάστε να βάλετε το μωρό σας στην κοιλιά του. Ακόμα καλύτερα, μην αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται ξαπλωμένο μετά το τάισμα, αλλά κρατήστε το σε κάθετη θέση .

Αυτό σημαίνει ότι εάν εμφανιστεί παλινδρόμηση, το μωρό σας μπορεί να βήχει ή να κάνει εμετό και δεν κινδυνεύει να πνιγεί.Ομοίως, μην αφήνετε ποτέ το μωρό σας να πίνει από ένα μπιμπερό χωρίς επίβλεψη. Περιμένετε μέχρι να μεγαλώσουν για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πνιγμού .

Ο πνιγμός δεν είναι σπάνιος κατά την πρώιμη βρεφική ηλικία.

moro pnigetai

Τι να κάνετε εάν το μωρό σας πνιγεί από το γάλα

Είναι πολύ συνηθισμένο τα μικρά μωρά να πνίγονται κατά τη διάρκεια του ταΐσματος, ιδιαίτερα εάν θηλάζουν σε λάθος θέση.

Αν λοιπόν το μωρό στραβοκαταπιεί το γάλα, το βγάζει από τη μύτη, ή κοκκινίζει, μην τρομάζετε, συμβαίνει συχνά. Εφόσον μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα δεν συνέλθει, τοποθετήστε το μωρό μπρούμητα, χτυπήστε το στην πλάτη με την παλάμη του χεριού σας μέχρι να ξεκινήσει να βήχει.

Ωστόσο, εάν το μωρό σας πνίγεται από κάτι στερεό, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  • Ξαπλώστε το μωρό με το πρόσωπο προς τα κάτω, στηρίζοντας το κεφάλι και το λαιμό του με το ένα χέρι. Το κεφάλι πρέπει να είναι χαμηλότερα από το υπόλοιπα σώμα.
  • Δώστε μικρά χτυπήματα στην πλάτη με την παλάμη σας.
  • Αν δεν καταφέρετε να βγάλετε την τροφή ή το αντικείμενο, γυρίστε το ανάσκελα με την πλάτη του στον βραχίονά σας.
  • Πιέστε πέντε φορές το στήθος του με τον ίδιο τρόπο που κάνετε τεχνητή αναπνοή αλλά με πιο αργό ρυθμό.
  • Ανοίξτε το στόμα του και αφαιρέστε με τα δάχτυλά της το αντικείμενο, αν είναι ορατό.

Μην αισθάνεστε ενοχές εάν το μωρό σας πνιγεί κατά τη διάρκεια του ταΐσματος. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

Για να ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε σε περίπτωση πνιγμού του μωρού σας από το γάλα, δείτε τη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved