Πώς θα σώσετε ένα μωρό που πνίγεται! (βίντεο)

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε έναν ενήλικα, τι γίνεται όμως όταν αυτός που έχει την ανάγκη μας είναι κάποιος μικρότερης ηλικίας; Όπως ένα νήπιο ή ένα μωρό;

Πώς θα σώσετε ένα μωρό που πνίγεται! (βίντεο)

Σύμφωνα με το New York State Department of Health, «τουλάχιστον ένα παιδί πεθαίνει από πνιγμό κάθε πέντε ημέρες στις ΗΠΑ και πάνω από 10.000 παιδιά μεταφέρονται στα επείγοντα κάθε χρόνο». Το τρομακτικότερο όλων ωστόσο είναι ότι οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν πώς να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα ίδια τους τα παιδιά ώστε να αποτρέψουν κάποιο άσχημο γεγονός.

Αν θυμάστε ένα κορίτσι πνίγηκε από μια ρώγα σταφυλιού καθώς οι γονείς της δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις των πρώτων βοηθειών.

Η πνιγμονή συνήθως οφείλεται στο φράξιμο της αεροφόρου οδού από κάποιο ξένο σώμα. Στην περίπτωση ενός παιδιού μπορεί να είναι φαγητό, νερό ή κάποιο μικρό αντικείμενο. Οι πρώτες βοήθειες περιλαμβάνουν 5 απαλά χτυπήματα στην πλάτη. Αν το ξένο σώμα δεν απομακρυνθεί τότε θα πρέπει να εφαρμόσετε 5 κοιλιακές ωθήσεις εκεί που τελειώνει ο θώρακας.

Δείτε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.
{youtube}94j_xAhNR9s{/youtube}

Δείτε επίσης εδώ ακόμη ένα βίντεο που προτρέπει τους γονείς να μάθουν τεχνικές που μπορούν να σώσουν ένα παιδί όταν κινδυνεύει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved