Aυτά τα μωράκια παίρνουν το Όσκαρ ψεύτικου κλάματος (vid)

Και όμως τα μωρά συχνά κλαίνε όντως ψεύτικα για να τραβήξουν την προσοχή σας.

Aυτά τα μωράκια παίρνουν το Όσκαρ ψεύτικου κλάματος (vid)
Photo by Oleksandr Koval on Unsplash

Κάθε φορά που κλαίει το μωρό οι γονείς πιστεύουν ότι κάτι το ενοχλεί ή κάτι του συμβαίνει. Γι΄αυτό και προσπαθούν να το ηρεμήσουν με αγκαλιές και χάδια.

Τα μωρά όμως μπορούν να κλαίνε ψεύτικα με μοναδικό στόχο και σκοπό να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους.

Αυτό υποστηρίζεται και από έρευνα επιστημόνων από την Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία τα μωρά από την ηλικία των 7 μηνών "χρησιμοποιούν" το ψεύτικο κλάμα για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον της μαμάς ή του μπαμπά.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τα μωράκια που θα δείτε στο βίντεο. Επιστρατεύουν το ψεύτικο κλάμα για να έχουν την απαιτούμενη προσοχή και φυσικά σταματούν μόλις διαπιστώνουν ότι τα κατάφεραν.

Tύποι κλάματος μωρού

Δεδομένου ότι τα μωρά δεν μπορούν να μιλήσουν, το κλάμα λειτουργεί ως ένας έμφυτος φυσικός τρόπος για να μοιραστούν τα συναισθήματά τους, που συχνά σχετίζονται με τις βασικές τους ανάγκες.

Πεινασμένο κλάμα

Τα νεογέννητα μωρά συχνά τρώνε περίπου οκτώ έως 12 φορές την ημέρα. Έτσι, μπορεί να εκφράσουν την πείνα τους κλαίγοντας.

Νυσταγμένο κλάμα

Τα περισσότερα νεογέννητα κοιμούνται περίπου 16 έως 18 ώρες από τις 24 ώρες της ημέρας. Ένα μωρό μπορεί να κουραστεί γρήγορα και, αν δεν κοιμηθεί, είναι σίγουρο ότι θα κλάψει.

Κλάμα ανησυχίας

Μπορεί να οφείλεται σε λερωμένες πάνες ή σε δυσμενή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Η αλλαγή ρούχου σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το μωρό, ειδικά αν ο καιρός είναι ζεστός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved