Ξεκαρδιστικό βίντεο με μωρά που μαγειρεύουν

  • Γιατί να μάθουμε στα παιδιά μας να μαγειρεύουν;
Ξεκαρδιστικό βίντεο με μωρά που μαγειρεύουν
Photo by Dari lli on Unsplash

5 λόγοι για να μάθουμε στα παιδιά μας να μαγειρεύουν

paidia kai mageriki

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Η μαγειρική είναι ένας τρόπος για να έρθετε κοντά με το παιδί σας

Τα παιδιά λατρεύουν να εξερευνούν νέες δραστηριότητες με τους γονείς τους. Επιλέξτε ένα αγαπημένο φαγητό για το Σαββατοκύριακο, όταν δεν θα τρέχετε. Αποφύγετε τις πολυάσχολες καθημερινές βραδιές. Ρωτήστε τη γνώμη του παιδιού σας για ποια συνταγή θα κάνετε. Μπορείτε να προτείνετε μία συνταγή καινούρια και για τους δυο σας, ώστε να την μάθετε μαζί. Ρωτήστε το παιδί σας «πχ λες αυτό να μας βγει καυτερό»; Δεν χρειάζεται να ξέρετε όλες τις απαντήσεις, μπορείτε να τις μάθετε μαζί τους!

Η μαγειρική διδάσκει στα παιδιά τη σημασία του να «ακολουθείς οδηγίες»

Εξηγήστε γιατί πρέπει να ακολουθήσετε το κάθε βήμα με τη σειρά για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η μαγειρική διδάσκει επίσης υπομονή, ειδικά εάν πρέπει να βάλεις ένα πιάτο στο φούρνο για αρκετή ώρα.

Η μαγειρική διευρύνει το λεξιλόγιο των παιδιών

Ακολουθώντας τις συνταγές, ένα παιδί μαθαίνει την ονομασία των νέων συστατικών όπως τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Μαθαίνει επίσης νέα ρήματα όπως το «σοτάρω» ή «ψήνω».

Η μαγειρική μαθαίνει στα παιδιά για τη διατροφή

Σας προτείνουμε να κάνετε μαζί με το παιδί σας μια βόλτα στο μανάβικο της γειτονιάς και να ψωνίσετε μαζί τα υλικά. Εξηγήστε στο παιδί σας τη διαφορά των φρέσκων υλικών που χρησιμοποιείτε στο φαγητό από εκείνες τις φορές που ετοιμάζετε κάτι κατεψυγμένο. Συζητήστε για τη θρεπτική αξία. Εάν ένα λαχανικό περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C ή ασβεστίου, εξηγήστε τους σε τι βοηθούν αυτές οι βιταμίνες, τώρα είναι η ευκαιρία σας!

Η μαγειρική ενισχύει την αυτοεκτίμηση των παιδιών

Οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας νιώθουν μία ικανοποίηση και υπερηφάνεια όταν αποκτήσουν νέες δεξιότητες, πόσο δε μάλλον τα παιδιά. Γνωρίζοντας ότι μπορούν να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να ολοκληρώσουν μία αποστολή από την αρχή έως το τέλος, βοηθούν με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση της αυτοεκτίμησής τους.

Δείτε το διασκεδαστικό βίντεοΔείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved