Οι πιο τρυφερές γατομανούλες δείχνουν την φροντίδα τους στα μωράκια τους (vid)

Μαμάδες γάτες δείχνουν την αγάπη τους στα μωράκια τους

Οι πιο τρυφερές γατομανούλες δείχνουν την φροντίδα τους στα μωράκια τους (vid)
Photo by James Johnson on Unsplash

Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από αυτήν: Μια γατομαμά να καθοδηγεί με επιδέξιες κινήσεις και φωνούλες τα μωράκια της εκεί που θεωρεί εκείνη ότι είναι ασφαλή.

gatomamades

Photo by Zoltan Tasi on Unsplash


Επικοινωνία Μαμάς Γάτας με Γατάκια


Μπορεί τα μάτια των νεογέννητων γατιών και τα αυτιά τους να είναι σφαλισμένα, όμως τα νεογέννητα γατάκια έχουν την ικανότητα να νιώθουν δονήσεις, όπως το γουργουρητό της γατομαμάς.

Όταν όμως τα ματάκια και τα αυτιά ανοίγουν και μπορούν σιγά σιγά να εξερευνήσουν τον κόσμο, αρχίζουν να πειραματίζονται και με τις δικές τους φωνητικές χορδές και να δημιουργούν διάφορους ήχους, οι οποίοι είναι ως επί των πλείστων κάπως τσιριχτοί, κάτι που οφείλεται στο μικρό μέγεθος του σώματός τους, στον στον ανώριμο (ακόμη) λάρυγγά, στόμα και τις φωνητικές χορδές. Οι γάτες είναι ικανές να παράγουν ήχους ενήλικων γατιών μεταξύ 9 και 14 μηνών!


Όντας ικανά και τα νεογέννητα πλέον να παράγουν ήχους επικοινωνούν πολύ έντονα με τη μητέρα τους.

H επικοινωνία δεν είναι μονόδρομη αλλά αμοιβαία. Στα πλαίσιά της τα μικρά με τους τσιριχτούς ήχους τους της εξηγούν ότι πεινούν κρυώνουν, φοβούνται κλπ. ενώ την ώρα του θηλασμού τα μικρά βγάζουν χαρούμενα γουργουρητά που δηλώνουν ικανοποίηση.



Ακολουθεί το ξεκαρδιστικό σχετικό βίντεο





© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved