Μάρα Δαρμουσλή: Η μητρότητα, οι γιοι της και αυτό που θαυμάζει περισσότερο στη δική της μαμά

Με αφορμή της Γιορτή της Μητέρας η Μάρα Δαρμουσλή μιλάει στο Mothersblog.gr για τη μητρότητα, την καθημερινότητα με ένα μωρό και έναν έφηβο και όλα όσα θαυμάζει στη δική της μητέρα. 

Μάρα Δαρμουσλή: Η μητρότητα, οι γιοι της και αυτό που θαυμάζει περισσότερο στη δική της μαμά

Η Μάρα Δαρμουσλή είναι μία όμορφη γυναίκα μέσα και έξω. Τη δεκαετία του 2000 ήταν ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στην Ελλάδα και τα χρόνια που ακολούθησαν την απολαύσαμε σε τηλεοπτικές σειρές, ταινίες, θεατρικές παραστάσεις. Λίγο καλύτερα τη γνωρίσαμε μέσα από τις αναρτήσεις της στα social media, οι οποίες και αποτυπώνουν στοιχεία του χαρακτήρα της: είναι αυθόρμητη, ειλικρινής, με χιούμορ. Δε φοβάται να τσαλακωθεί και για αυτό μας αρέσει ακόμα περισσότερο.

Ένας ξεχωριστός ρόλος, ένας ρόλος ζωής, είναι αυτός της μαμάς. Η ηθοποιός μίλησε στο Mothersblog.gr με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και απάντησε στις ερωτήσεις μας για τη μητρότητα, τους γιους της αλλά και για τη σχέση με τη δική της μητέρα.

Η Μάρα Δαρμουσλή έγινε για δεύτερη φορά μαμά τον περασμένο Γενάρη. Ο μεγάλος της γιος είναι 16 ετών και η ίδια καλείται να διαχειριστεί μία νέα πραγματικότητα στο σπίτι με ένα έφηβο παιδί και ένα μωρό. Η καθημερινότητα αυτή όπως μας είπε είναι πολύ διαφορετική, εύκολη και δύσκολη ταυτόχρονα, την έφερε, όμως, ακόμα πιο κοντά με τον μεγάλο της γιο, Άγγελο, ο οποίος και λατρεύει τον μικρό του αδερφό.

Η ηθοποιός συχνά εκφράζει σκέψεις και προβληματισμούς μέσα από τις αναρτήσεις της και κάποιες από αυτές αφορούν και στη μητρότητα. Σε εμάς δηλώνει ότι δεν αντέχει την κριτική και τις συμβουλές που έχουν επεμβατικό χαρακτήρα, ενώ θαυμάζει τις μαμάδες με υπομονή, εκείνες που γελούν και που νοιάζονται και για άλλα παιδιά εκτός από τα δικά τους. Η ίδια, πάντως, εύχεται τα παιδιά όλου του κόσμου να περιβάλλονται από αγάπη και περιστατικά παιδικής κακοποίησης και η ενδοοικογενειακής βίας να εξαλειφθούν.


https://www.instagram.com/p/CdAh7TNsos0/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πρώτη φορά μαμά έγινες σε ηλικία 23 ετών. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια;

Πρώτο παιδί και το πρώτο που θυμάμαι ήταν όταν μου τον πρωτοέφεραν. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Ήταν ένα μεγάλο μωρό, όχι παχουλό. Ο Άγγελος ποτέ δεν υπήρξε από τα μωρά με δίπλες, με μεγάλα όμορφα χέρια, μακριά δάχτυλα.

Θυμάμαι τις ατελείωτες ώρες στην αγκαλιά μου όρθια να τον κοιμίζω, δεν ήξερα τον μάρσιππο τότε. Ή να κρέμομαι πάνω από το κρεβάτι του κι αυτός να βάζει το νύχι του κάτω από το νύχι του χεριού μου. Αυτό τον χαλάρωνε.

Θυμάμαι πόσο άσχημα ένιωσα όταν πήγα να τον νανουρίσω και μου είπε με τη γλυκιά φωνούλα του «Μη μου τραγουδάς μαμά, προτιμώ να κοιμηθώ μόνος μου!».

Θυμάμαι ότι έπρεπε να ταξιδεύω για δουλειά κι ενώ μου έλειπε τόσο πολύ, δεν έχανα ευκαιρία να λιώσω στον ύπνο. Κι άλλα πολλά φυσικά.


https://www.instagram.com/p/B-B_hNAgsVS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποια είναι η πιο πολύτιμη συμβουλή που κρατάς από τη δική σου μητέρα;

Ως κόρη, δεν άκουσα καμία συμβουλή. Τόσο ξεροκέφαλη. Επίσης, μαλώνουμε συχνά για τις διαφορετικές απόψεις που έχουμε για τη μητρότητα. Σε ένα πράγμα, όμως, θέλω να της μοιάσω αλλά δε θα τη φτάσω ποτέ. Για μένα και για τον Άγγελο έδωσε και την ψυχή της, ποτέ δεν παραπονέθηκε ότι είναι κουρασμένη, ποτέ δεν αρνήθηκε ό,τι ζητούσαμε. Ακόμα και τώρα με το μωρό, αγωνίζεται να τον νταχτιρντίσει αγκαλιά, παρόλο που έχει φτάσει 7 κιλά και δυσκολεύεται να τον σηκώσει. Η μητέρα μου ήταν αυστηρή, εγώ φοβάμαι να είμαι σκληρή.

Όσο μεγαλώνεις βλέπεις στον εαυτό σου χαρακτηριστικά που έχει και η δική σου μαμά; Και αν ναι, ποια;

Αν εννοείς εξωτερικά χαρακτηριστικά, είναι αστείο ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σε κομβική φάση. Έκανα το μωρό στην ίδια ηλικία που έκανε εμένα η μητέρα μου. Η μου μου ήταν και είναι πολύ όμορφη, αλλά και κοκέτα, κάτι που δεν είμαι εγώ. Είμαι πολύ πιο χαλαρή και άνετη. Αν εννοείς στο ρόλο μου ως μητέρα, πιστεύω ότι προσπαθώντας να κρατώ ισορροπίες για τον Άγγελο, για πολλούς λόγους που δε χρειάζεται να αναλύσω, δεν ήμουν η μητέρα που ήθελα. Τώρα όμως έχω μια δεύτερη ευκαιρία. Θα σου πω εν καιρώ.


https://www.instagram.com/p/CbXl1b8MlXX/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ποιο είναι το ιδανικό δώρο για σένα για τη Γιορτή της Μητέρας;

Θα ήθελα να σου πω οικογενειακές στιγμές, κάτι ασυνήθιστο, κάτι που θα μας μείνει σε όλους αξέχαστο, αλλά αυτό προκύπτει, δε μπορείς να το ζητήσεις. Άρα, θα απαντήσω να μου κρατήσουν το μωρό ο μπαμπάς ή ο άλλος γιος για 60 λεπτά… για ένα μασάζ.

Για σένα μητέρα είναι…

Ανιδιοτελής, άνευ όρων, ατελείωτη αγάπη. Τρυφερό, ζεστό, παντοτινό καταφύγιο και Opium, το αγαπημένο άρωμα της μητέρας μου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved