Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από ντομάτα στα πλαστικά τάπερ

Αν τα τάπερ έχουν λεκέ από σάλτσα ντομάτας υπάρχει λύση να τα καθαρίσετε.

 

 

Tips για μαμάδες: Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ από ντομάτα στα πλαστικά τάπερ
pexels.com / Karolina Grabowska

Θα έχετε διαπιστώσει ότι κάθε φορά που πλένετε ένα πλαστικό τάπερ που είχε μέσα σάλτσα ντομάτας, δεν καθαρίζει εύκολα. Αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στο λυκοπένιο, μια φυσική χημική ένωση που περιέχει η ντομάτα, η οποία προσκολλάται στο πλαστικό και το λερώνει.

Υπάρχει όμως τρόπος να αφαιρέσετε το συγκεκριμένο λεκέ, χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε σπίτι σας. Δεδομένου ότι το λυκοπένιο βρίσκεται σε μια ποικιλία φρούτων, μπορείτε με τους ίδιους τρόπους να καθαρίσετε τους λεκέδες από παπάγια, ροζ γκρέιπφρουτ, κέτσαπ, κόκκινο λάχανο και παντζάρια.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Ξίδι με νερό

Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε ένα τάπερ που έχει λεκέ από ντομάτα είναι με αποσταγμένο λευκό ξίδι και νερό. Γεμίστε το δοχείο μέχρι τη μέση με νερό και προσθέστε την ίδια περίπου αναλογία λευκό ξίδι. Αφήστε το δοχείο να μουλιάσει για 12-24 ώρες και στη συνέχεια ξεπλύνετέ το με απορρυπαντικό.

xsidi xriseis

Λεμόνι

Πάρτε ένα κανονικό λεμόνι και κόψτε το στη μέση κατά πλάτος. Στη συνέχεια, περάστε με τη λεμονόκουπα τα σημεία του τάπερ που έχουν το λεκέ από σάλτσα ντομάτας. Για καλύτερο αποτέλεσμα στύψτε το λεμόνι, τρίβοντας παράλληλα, για καλύτερο αποτέλεσμα. Στύψτε απαλά το λεμόνι καθώς τρίβετε για να βγάλετε περισσότερο χυμό λεμονιού. Συνεχίστε το τρίψιμο για 30-60 δευτερόλεπτα και ξεπλύντε τον λεκέ με νερό όταν τελειώσετε.

Ξίδι και μαγειρική σόδα

Ρίξτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού (4-8 γραμμάρια) μαγειρική σόδα πάνω από τον λεκέ. Στη συνέχεια, ρίξτε (120–240 mL) λευκό ξίδι πάνω από τη μαγειρική σόδα. Το μείγμα θα αφρίσει αμέσως και θα διογκωθεί. Τρίψτε την επιφάνεια με μια βούρτσα ή σφουγγάρι με σκληρές τρίχες μέχρι να εξαφανιστεί ο λεκές. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαπουνίστε το κανονικά με απορρυπαντικό πιάτων.

zaxari enallaktikes xriseis

Ζάχαρη με απορρυπαντικό πιάτων

‘Ενας ακόμα τρόπος για να αφαιρέσετε το λεκέ από σάλτσα στα τάπερ είναι η ζάχαρη. Ρίξτε 1/5 φλιτζάνι (40 g) ζάχαρη στα τοιχώματα του πλαστικού δοχείου και τρίψτε με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι. Η ζάχαρη θα μουλιάσει το λίπος και θα καθαρίσει πιο εύκολα. Αν αναμείξετε και υγρό απορρυπαντικό πιάτων, θα δημιουργηθεί μια παχύρευστη πάστα που θα βοηθήσει να απομακρυνθεί το λίπος.

Πηγή: wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved