Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι

Ποια αντικείμενα της κουζίνας μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι;

Tips για μαμάδες: Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με λεμόνι

Το λεμόνι δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά μας, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και σπάνια λείπει από το σπίτι μας. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εκτός από τις προφανείς χρήσεις του, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Τι μπορείτε να καθαρίσετε με ένα λεμόνι;

Τον φούρνο μικροκυμάτων

Με τη συχνή χρήση ο φούρνος μικροκυμάτων γεμίζει συχνά λεκέδες και υπολείμματα φαγητού στα τοιχώματα. Με ένα λεμόνι μπορείτε να τον καθαρίσετε αποτελεσματικά και να διώξετε όλες τις δυσάρεστες οσμές.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.



Το ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής θέλει τακτικό και σχολαστικό καθάρισμα ειδικά όταν το χρησιμοποιούμε για να κόψουμε ωμό κρέας. Ένας από τους τρόπους για να το καθαρίσετε είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι και λίγο αλάτι.

Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Κόψτε το λεμόνι στα δύο κα βάλτε αλάτι στις δύο λεμονόκουπες. Τρίψτε την κάθε λεμονόκουπα στην κάθε μία από τις δύο πλευρές και στη συνέχει πλύντε κανονικά το ξύλο κοπής με σφουγγάρι και υγρό πιάτων.

Τα υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα και τα τάπερ

Έχουν μείνει υπολείμματα φαγητού σε κάποια από τα σκεύη σας και δυσκολεύεστε να τα βγάλετε. Ρίξτε στα επίμαχα σημεία λίγο λεμόνι και αλάτι, τρίψτε τα καλά και τα πιάτα θα καθαρίσουν αμέσως.

Το μπλέντερ

Βάλτε στο μπλέντερ μία λεμονόκουπα με λίγο νερό και υγρό πιάτων και χτυπήστε τα όλα μαζί. Σε χρόνο dt το μπλέντερ θα είναι σαν καινούριο και όλοι οι λεκέδες και οι δυσάρεστες οσμές θα έχουν εξαφανιστεί.

Φτιάξτε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης

Χρησιμοποιήστε τα λεμόνια που έχετε σπίτι για να φτιάξετε ένα οικολογικό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Δείτε εδώ πέντε διαφορετικές συνταγές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved