Νοσοκομείο επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τον τοκετό με καισαρική τομή

  • Νοσοκομείο χρησιμοποιεί κάμερα για παρακολουθούν οι γονείς τη γέννηση του μωρού τους με καισαρική
  • Πώς βίωσε αυτή την εμπειρία μια μαμά
Νοσοκομείο επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τον τοκετό με καισαρική τομή
goodmorningamerica.com

Ένα νοσοκομείο στο Μίσιγκαν προσφέρει στους γονείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη γέννηση του παιδιού τους μέσω κάμερας.

Πρόκειται για το Spectrum Health Butterworth, το οποίο έχει τοποθετήσει μια κάμερα δίπλα στο χειρουργικό κρεβάτι που είναι συνδεμένη με οθόνες κι έτσι η μητέρα αλλά και ο πατέρας μπορούν να βλέπουν απευθείας τον τοκετό με καισαρική τομή.

Η Amanda Koop έζησε αυτή την εμπειρία τον περασμένο Νοέμβριο όταν γέννησε τον γιο της Charlie στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Γύρισαν την κάμερα προς το μέρος μου ακριβώς όταν επρόκειτο να τραβήξουν έξω το μωρό. Tο είδα να ανεβοκατεβαίνει, κάτι που ήταν υπέροχο», εξομολογήθηκε στο Good Morning America, η μητέρα.

mitera epide ti gennisi tou giou tis

φώτο: goodmorningamerica.com

Η καισαρική δεν ήταν προγραμματισμένη κι όταν τη ρώτησε η νοσοκόμα αν ήθελε να παρακολουθήσει τον τοκετό, συμφώνησε.

«Ήθελα να χρησιμοποιήσω την κάμερα, γιατί ήταν μια ευκαιρία που σου δίνεται μια φορά στη ζωή και δεν ήθελα να χάσω τόσο σημαντικές στιγμές όπως την πρώτη του ανάσα», είπε η Amanda Koop, προσθέτοντας ότι λόγω της κάμερας είχε λιγότερο άγχος κατά την καισαρική.

Οπως επισημαίνεται από το νοσοκομείο, το σύστημα κάμερας και οθόνης είναι το ίδιο που χρησιμοποιούν οι γιατροί σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις, όπως τις λαπαροσκοπικές.

Στο Spectrum Health Butterworth, γεννιούνται περίπου 7.500 μωρά ετησίως, κι είναι το μόνο νοσοκομείο στη χώρα που έχει εφαρμόσει τεχνολογία χειρουργικής κάμερας στις καισαρικές τομές. Να σημειωθεί ότι σχεδόν το 32% όλων των γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνονται με καισαρική τομή, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

mitera epide ti gennisi2

φώτο: goodmorningamerica.com

Η ιατρική ομάδα μπορεί να μετακινήσει την οθόνη έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν ό,τι θέλουν από τον τοκετό, όπως συνέβη κατά την καισαρική της Amanda Koop.

«Δεν ήθελα να δω την αρχική τομή, έτσι απλά είδα εκείνα τα σημεία που νόμιζα ότι ήταν σημαντικά», είπε η Koop, προσθέτοντας ότι η θέση και η ευελιξία της οθόνης έδωσαν επίσης στον σύζυγό της την ευκαιρία να μείνει δίπλα της.

mitera epide ti gennisi3

φώτο: goodmorningamerica.com

«Πιστεύω ότι μπορεί να είναι κάπως τρομακτικό για τους ανθρώπους αλλά οι γιατροί κάνουν καταπληκτική δουλειά μπλοκάροντας πράγματα που δεν χρειάζεται να δεις και εστιάζουν πραγματικά σε αυτό το μικρό μωρό», είπε χαρακτηριστικά.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved