Τοκετός με καισαρική: Φωτογράφος και μαία δημοσιεύει απίθανα στιγμιότυπα

  • Ο τοκετός με καισαρική είναι εξίσου μοναδικός.
  • Πότε γίνεται τοκετός με καισαρική;
  • Ο τοκετός με καισαρική μέσα από φωτογραφίες.
Τοκετός με καισαρική: Φωτογράφος και μαία δημοσιεύει απίθανα στιγμιότυπα
Instagram / monetnicolebirths

Ο τοκετός με όποιον τρόπο και αν γίνεται είναι μία μοναδική εμπειρία και αυτό επιβεβαιώνει και η φωτογράφος, μητέρα και μαία Monet Nicole που έχει παρευρεθεί σε εκατοντάδες γέννες γυναικών. Η καταξιωμένη φωτογράφος μίλησε πρόσφατα σε δημοσίευσή της για τον τοκετο με καισαρική και όπως λέει και αυτό το είδος τοκετού χρειάζεται γενναιότητα και δύναμη.

"Ο τοκετός με καισαρική μπορεί να είναι το αρχικό σου πλάνο ή και κάτι που προκύπτει την τελευταία στιγμή. Μπορεί να είναι ήρεμος, τραυματικός, γαλήνιος ή και τρομακτικός. Όπως και σε κάθε είδος τοκετού, τα συναισθήματα μπορεί να είναι μπερδεμένα.

Όμως, ως κάποια που έχει παρευρεθεί σε πάνω από πενήντα τοκετούς με καισαρική, μπορώ να επιβεβαιώσω τη γενναιότητα και τη δύναμη που κάθε ζευγάρι δείχνει μέσα στο χειρουργείο.

Είχα λίγο χρόνο αυτό το απόγευμα και κοίταζα μερικές φωτογραφίες από τοκετούς με καισαρική που έχω παρευρεθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι τόσο δυνατές, ακόμα και τώρα. Οι μήνες και τα χρόνια δεν ξεθώριασαν τις στιγμές αυτές. Ακόμα τις θυμάμαι τόσο καλά.

Ελπίζω στο μέλλον κάθε γυναίκα που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί να μπορεί να έχει μία μαία ή επαγγελματία φωτογράφο μαζί της στο δωμάτιο του χειρουργείου (εάν βέβαια το επιθυμεί)" αναφέρει μεταξύ άλλων στη δημοσίευσή της.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε αποτυπώνονται τα συναισθήματα της νέας μητέρας αλλά και τα μοναδικά στιγμιότυπα όταν ένα μωρό έρχεται στον κόσμο. Με φυσιολογικό τοκτεό ή καισαρική, δεν έχει σημασία. Οι στιγμές είναι μαγικές και αξέχαστες για κάθε μητέρα που τις βιώνει.

toketos me kaisariki fotografies monet nicole 2

Πηγη φωτογραφίας: Instagram / monetnicolebirths

Πότε γίνεται ο τοκετός με καισαρική;

Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά των γυναικών που γεννούν με καισαρική αυξάνονται. Σύμφωνα με έρευνες, το 1/5 των μωρών στον κόσμο γεννιούνται πλέον με καισαρική και σε μερικές χώρες το ποσοστό αγγίζει μέχρι και το 60%.

Το εάν μία γυναίκα θα γεννήσει με καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό, εξαρτάται από πολλές παραμέτρους και πρώτα από όλους θα πρέπει να το συζητήσει με τον γιατρό της. Σε αρκετές περιπτώσεις, η ηλικία ή η κατάσταση της υγείας της εγκυμονούσας, καθιστά την καισαρική ως τη μόνη εναλλακτική, ενώ ο τοκετός με καισαρική συνηθίζεται και στις πολύδυμες κυήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο τοκετός με καισαρική επιλέγεται συνήθως στις εξής περιπτώσεις:

  • όταν προκύπτουν προβλήματα με τον πλακούντα
  • σε περιπτώσεις ισχιακής προβολής
  • στον πρόωρο τοκετό
  • όταν το έμβρυο έχει μεγάλο μεγέθος λόγω διαβήτη κύησης
  • σε περιπιτώσεις εμβρυϊκής δυσχέρειας κατά τον τοκετό
  • στην πολύδυμη κύηση
  • σε περιπτώσεις αιμορραγίας, προεκλαμψίας ή ιογενών λοιμώξεων της μητέρας

Τα τελευταία χρόνια, πολλές γυναίκες που γεννούν με καισαρική επιλέγουν την αναισθησία με τοπική επισκληρίδιο ώστε να μπορέσουν να ζήσουν την κάθε στιγμή του τοκετού. Συνήθως, η όλη διαδικασία, η τομή, η γέννηση του μωρού, τα ράμματα, διαρκούν περίπου 1,5 ώρα. Πριν από το χειρουργείο δεν επιτρέπεται να φάτε ή να πιείτε κάτι, ούτε και το πρώτο 24ωρο μετά. Ωστόσο, θα μπορείτε να θηλάσετε κανονικά το μωρό σας. Μετά την επίδραση της αναισθησίας, θα νιώσετε τον πόνο της τομής, αλλά ο πόνος θα υποχωρήσει σταδιακά μέσα στο πρώτο δεκαήμερο.

Τέλος, εάν έχετε ήδη γεννήσει μία φορά με καισαρική, δεν είναι απόλυτο ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη μέθοδο τοκετού και στις επόμενες εγκυμοσύνες σας, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί.

Ο τοκετός με καισαρική μέσα από φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στην ανάρτησή της η Monet Nicole, είναι συγκλονιστικές. Η φωτογράφος έχει απαθανατίσει στιγμιότυπα τόσο κατά τη διάρκεια του τοκετού όσο και λίγα δευτερόλεπτα μετά, όταν η μαμά κρατά για πρώτη φορά το μωρό της αγκαλιά.

Δείτε τις φωτογραφίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved