Τοκετός με καισαρική: 5+1 facts που πρέπει να περιμένετε

Θα γεννήσετε με καισαρική και θέλετε να προετοιμαστείτε όσο το δυνατόν καλύτερα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τοκετός με καισαρική: 5+1 facts που πρέπει να περιμένετε

Ο τοκετός είναι μία από τις πιο σημαντικές και ιδιαίτερες εμπειρίες στη ζωή μιας γυναίκας. Με όποιον τρόπο και αν φέρεται στον κόσμο το μωρό σας, οι στιγμές αυτές θα μείνουν χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό σας για μια ζωή.

Πόσο καλά προετοιμασμένη είστε όμως; Ας δούμε μερικά facts για τον τοκετό με καισαρική που ίσως να μην γνωρίζατε, αλλά θα σας δώσουν μία εικόνα για το πώς πραγματικά θα είναι εκείνες οι στιγμές.

Εάν γεννήσετε με προγραμματισμένο τοκετό με καισαρική, ο γιατρός σας θα σας ζητήσει να μην φάτε ή πιείτε κάτι πριν το χειρουργείο. Με το που φτάσετε στο μαιευτήριο, θα κάνετε κανονικά εισαγωγή και το έμβρυο θα είναι υπό παρακολούθηση μέχρι να γεννηθεί.

Η επισκληρίδιος χρησιμοποιείται και στον τοκετό με καισαρική. Καθ’ όλη τη διαδικασία θα είστε ξύπνια αλλά δεν θα μπορείτε να νιώσετε κάτι λόγω της μερικής νάρκωσης. Ο σύντροφός σας δεν επιτρέπεται να μπει μέσα όπως στον φυσιολογικό τοκετό, οπότε αναγκαστικά θα περιμένει με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας στην αίθουσα αναμονής.

toketos me kaisarikh 2

Η γέννηση του μωρού είναι συνήθως το πιο γρήγορο κομμάτι στην όλη διαδικασία του χειρουργείου. Με το που έρθει στον κόσμο, ο γιατρός και η μαία εξετάζουν εάν χαίρει άκρας υγείας και έπειτα το φέρνουν στην αγκαλιά σας. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να το θηλάσετε. Μπορείτε να δείτε τις κατάλληλες στάσεις θηλασμού μετά τον τοκετό με καισαρική εδώ.

Στη συνέχεια μεταφέρεστε στον προθάλαμο ή σε κάποιο δωμάτιο ανάρρωσης όπου εκεί συνήθως σε βλέπουν και όλοι οι συγγενείς που περιμένουν με ανυπομονησία έξω.

Η ανάρρωση από το χειρουργείο της καισαρικής γίνεται σταδιακά και πρέπει να έχετε υπομονή, όμως ήδη από την επόμενη μέρα θα σας βγάλουν το καθετήρα, τα τρώτε κανονικό φαγητό και θα μπορείτε να σηκώνεστε και να περπατάτε. Όσο για τον πόνο, σίγουρα θα νιώθετε ένα τράβηγμα στην τομή και καλό είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τυχόν χορήγηση κάποιου παυσίπονου.

Οι περισσότερες νέες μανούλες που έχουν γεννήσει με καισαρική, μένουν στο μαιευτήριο για δύο με τέσσερις μέρες. Ακόμα όμως και όταν με το καλό επιστρέψετε σπίτι σας, χρειάζεται προσοχή. Δεν κάνει να σηκώνετε βάρη ή να κάνετε απότομες κινήσεις. Επιπλέον καλό είναι να αποφύγετε τη σεξουαλική επαφή για έξι εβδομάδες. Κάθε μέρα που περνάει θα αισθάνεστε όλο και καλύτερα, αλλά για οτιδήποτε έχετε απορία ή ανησυχία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved