Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από πορτοκάλι στα ρούχα

  • Λεκές από πορτοκάλι στα ρούχα: Έτσι θα τον αφαιρέσετε
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων
  • Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο
  • Ανθρακούχο νερό
Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τον λεκέ από πορτοκάλι στα ρούχα

Ο λεκές από πορτοκάλι δεν είναι μόνο συνηθισμένος αλλά και αρκετά συχνός.

Ειδικά στα παιδικά ρούχα, είναι ο λεκές που ξεχωρίζει μαζί με αυτόν από τις φρουτόκρεμες και συγκαταλέγεται στους πιο δύσκολους.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από χυμό πορτοκαλιού

Τα περισσότερα ρούχα στη γκαρνταρόμπα των παιδιών είναι από βαμβάκι, πολυεστέρα ή συνθετικά .Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε το χυμό πορτοκαλιού από αυτά τα υφάσματα είναι να αντιμετωπίσετε το λεκέ όσο το δυνατόν συντομότερα προτού προλάβει να στεγνώσει και εμποτιστεί στις ίνες.

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί για να σκουπίσετε τον λεκέ, αφαιρώντας όσο το δυνατόν περισσότερη ποσότητα. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση ένα πανί μικροϊνών αντί για ρολό κουζίνας. Το τρίψιμο δεν συνιστάται, καθώς θα μπορούσε να εξαπλωθεί ο λεκές και θα είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

lekes apo ximo portokali1

Απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων

Προεπεξεργαστείτε τον λεκέ με ένα απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, κατάλληλο και για αφαίρεση των λεκέδων. Αντί απλώς να το αφήσετε να δράσει, μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων κάνοντας προσεκτικό μασάζ με το απορρυπαντικό στο ύφασμα ώστε να φτάσει βαθιά μέσα στις ίνες.

Για ευαίσθητα υφάσματα, ανακατέψτε λίγο ζεστό νερό με μια μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων σε ένα μπολ ή στο νεροχύτη και μουλιάστε το ρούχο με το λεκέ για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

Λευκαντικό με βάση το οξυγόνο

Εάν ο λεκές παραμένει, αναμείξτε ένα διάλυμα λευκαντικού με βάση το οξυγόνο και νερού και μουλιάστε για περίπου μία ώρα πριν πλύνετε το ρούχο ( ελέγξτε την ετικέτα του ρούχου πριν χρησιμοποιήσετε λευκαντικό).

lekes apo ximo portokali2

Ανθρακούχο νερό

'Ενας ακόμα τρόπος να απομακρύνετε το λεκέ από χυμό πορτοκάλι είναι το ανθρακούχο νερό. Καθαρίστε όσο μπορείτε καλύτερα το λεκέ και στη συνέχεια μουλιάστε τον σε ανθρακούχο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved