Πότε μπορεί το μωρό να πιει χυμό από πορτοκάλι;

Μπορούν τα μωρά να τρώνε πορτοκάλι και από ποια ηλικία;

 

Πότε μπορεί το μωρό να πιει χυμό από πορτοκάλι;

Όταν το μωρό ξεκινάει τις στερεές τροφές, στην ηλικία περίπου των έξι μηνών, αρχίζει σταδιακά η ένταξη στη διατροφή του των φρούτων και λαχανικών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) αναφέρει ότι δεν χρειάζεται να καθυστερεί η έναρξη των στερεών τροφών υπό το φόβο αλλεργιών ειδικά σε μωρά που δεν έχουν εκδηλώσει κάποια αλλεργία μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Έτσι, εάν θέλετε να εισάγετε εσπεριδοειδή νωρίτερα από τους 12 μήνες, μπορείτε να το κάνετε αλλά προσέξτε για τυχόν αντιδράσεις. Ξεκινήστε με μέτριες ποσότητες πορτοκαλιού και περιμένετε τρεις έως πέντε ημέρες μεταξύ της εισαγωγής δύο νέων τροφίμων. Αυτό θα βοηθήσει στον εντοπισμό της αιτίας των αλλεργιών, εάν υπάρχουν.

Αντίδραση σε όξινα τρόφιμα

Εάν το μωρό σας είναι ευαίσθητο σε όξινα τρόφιμα, το πορτοκάλι μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα ειδικά σε μωρά κάτω των 12 μηνών γύρω από το στόμα και τα χείλη.Άλλα πιθανά αποτελέσματα μιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να είναι κνίδωση, εμετός, πρήξιμο, αναπνευστικά προβλήματα, υδαρή μάτια, διάρροια ή ναυτία. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν εντός δύο ωρών μετά την κατανάλωση του φρούτου. Συνιστάται να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας προτού προσφέρετε νέα τροφή στο μωρό.

portokali

Οφέλη του πορτοκαλιού στην υγεία του μωρού

Τα πορτοκάλια δεν είναι μόνο πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά περιέχουν και άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Ένα πορτοκάλι περιέχει περίπου 12% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (RDA) σε φυτικές ίνες.Επίσης, τα πορτοκάλια μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του πεπτικού συστήματος του μωρού και να μειώσουν τις πιθανότητες δυσκοιλιότητας λόγω των φυτικών ινών. Ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, αραιωμένος με νερό, φαίνεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της διάρροιας.Η βιταμίνη C βοηθά επίσης στην ανακούφιση από το κρύο και το βήχα ενώ η κατανάλωση του πορτοκαλιού προστατεύσει το μωρό από δευτερογενείς λοιμώξεις καθώς βοηθά στην οικοδόμηση ανοσίας.

Κατανάλωση πορτοκαλιού

Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε στο μωρό σας χυμό πορτοκαλιού είναι τον σουρώσετε και να το βάλετε σε ένα ποτήρι κλειστό με καλαμάκι. Αν ακόμα δεν πίνει από καλαμάκι, ανακατέψτε τον χυμό στη φρουτόκρεμα. Τέλος, μπορείτε να κόψετε σε μικρά κομμάτια το πορτοκάλι, να αφαιρέσετε την μεμβράνη και να τα δώσετε στο μωρό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια εύκολη συνταγή με πορτοκάλι για το μωρό σας






Πηγή: momjunction.com
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved