Ουκρανία: Εθελοντές έσωσαν τρία πρόωρα μωρά - Το νοσοκομείο που γεννήθηκαν βομβαρδίστηκε

Tα μωρά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Πολωνία.

Ουκρανία: Εθελοντές έσωσαν τρία πρόωρα μωρά - Το νοσοκομείο που γεννήθηκαν βομβαρδίστηκε
fox13news.com

Η προσπάθεια διάσωσης τριών πρόωρων μωρών ήταν από τις πιο δύσκολες που έχει κάνει μέχρι σήμερα ο Bryan Stern, συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Tampa Project Dynamo, που αναλαμβάνει τη διάσωση πολιτών από εμπόλεμες ζώνες.

Κρατούσε την αναπνοή του μέχρι να φέρει εις πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή. «Και τις14 ώρες κρατούσα την ανάσα μου, όλη την ώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αποστολή του Bryan Stern ήταν συγκεκριμένη και αρκετά δύσκολη λόγω των συνθηκών πολέμου στην ουκρανική πρωτεύουσα. Έπρεπε να μεταφέρει τρία πρόωρα μωρά, εκ των οποίων τα δύο δίδυμα, από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο στο Κίεβο, στην Πολωνία για να είναι ασφαλή.

«Ήταν πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Ο πρόωρος τοκετός από μόνος του είναι τρομακτικός. Όμως, ο πρόωρος τοκετός σε εμπόλεμη ζώνη είναι ακόμα πιο τρομακτικός. Έπρεπε να περάσουμε τα σύνορα και να μεταφέρουμε τα μωρά στην Πολωνία, σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα από παρένθετη μητέρα στο Κίεβο, με τον τοκετό να ξεκινά λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Bryan Stern «το νοσοκομείο που γέννησε η παρένθετη μητέρα ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς. Ήταν τυχερή που πρόλαβε να πάει σε άλλο νοσοκομείο, διαφορετικά θα ήταν νεκρή αν έμενε».

Αναφορικά με τη μεταφορά των πρόωρων μωρών στην Πολωνία, τόνισε ότι δεν του είχε ξανασυμβεί : «Δεν ξέρω τίποτα για τα πρόωρα μωρά. Γνωρίζω πώς να χειρίζομαι όπλα και να κάνω πολλά άλλα πράγματα. Είμαι μορφωμένος αλλά δεν έχω ιδέα για πρόωρα μωρά».

Φρόντισε όμως με την ομάδα του, να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε και πάντα σε σχέση με τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους. Μίλησαν με ειδικούς και κατάφεραν να έχουν μαζί τους δύο γιατρούς για τη φροντίδα των πρόωρων μωρών.

Η αποστολή τους στέφθηκε με επιτυχία, έφτασαν όλοι σώοι στην Πολωνία και μόνο όταν ήταν στο γκαράζ του νοσοκομείου, κατάφερε να χαλαρώσει.

«Ήταν καταπληκτικό. Δεν έχω παιδιά αλλά ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα», ανέφερε ο ίδιος παραδίδοντας τα μωράκια στην αγκαλιά των γονιών τους.

Πηγή: fox13news.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved