Ουκρανία: Μωράκια σε θερμοκοιτίδες μεταφέρονται σε πρόχειρο καταφύγιο - Συγκλονιστικό βίντεο

Το βίντεο με τα νεογέννητα μωρά που βρίσκονταν σε θερμοκοιτίδες και μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Ουκρανία: Μωράκια σε θερμοκοιτίδες μεταφέρονται σε πρόχειρο καταφύγιο - Συγκλονιστικό βίντεο

Την ώρα που η ρωσική πολιορκία του Κιέβου βρίσκεται σε εξέλιξη και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κλιμακώνονται, νέα βίντεο βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας με το δράμα των κατοίκων της Ουκρανίας.

Φοβισμένοι πολίτες παραμένουν στα καταφύγια προκειμένου να προφυλαχθούν ενώ άλλοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν τις πόλεις προκειμένου να γλιτώσουν.

Μητέρες με μωρά στην αγκαλιά, με μικρά παιδιά και μια βαλίτσα αναζητούν σωτηρία στις γειτονικές χώρες, Πολωνία και Μολδαβία.

Βρέφη στη θερμοκοιτίδα

Το διαδίκτυο κατακλύζεται συνεχώς με νέα βίντεο τόσο από τις ρωσικές επιθέσεις όσο και από σκηνές των ανθρώπων που προσπαθούν να διαχειριστούν τις τραγικές αυτές καταστάσεις.

Από χθες δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο το βίντεο των New York Times με τα νεογέννητα μωράκια σε ένα πρόχειρο καταφύγιο.



Τα βρέφη από τη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών σε νοσοκομείο στην πόλη Dnipro στην Ουκρανία, μεταφέρθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο στο υπόγειο του κτιρίου. Τα μωρά είναι τυλιγμένα σε κουβερτούλες έχουν δίπλα τους φιάλες οξυγόνου και άλλα βρίσκονται στην αγκαλιά των νοσηλευτών.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, περίπου 12 βρέφη μεταφέρθηκαν άμεσα στο υπόγειο του νοσοκομείου.

« Αυτή είναι η ΜΕΝΝ. Σε ένα καταφύγιο βομβών. Το φαντάζεστε;», δήλωσε στους New York Times ο Δρ Denis Surkov επικεφαλής της μονάδας νεογνών, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας Ντνιπροπετρόβσκ.Τα μωρά μετακινήθηκαν στο αυτοσχέδιο καταφύγιο μετά το χτύπημα της ουκρανικής πόλης από ρωσικούς πυραύλους.

« Είμαστε νευρικοί και πολύ μπερδεμένοι», παραδέχτηκε ο κ.Surkov

Το Dnipro ήταν μεταξύ των 12 πόλεων και κωμοπόλεων που βομβαρδίστηκαν από τη Ρωσία την περασμένη Πέμπτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved