Ουκρανία: Πολωνές μητέρες αφήνουν καρότσια στα σύνορα για τα προσφυγόπουλα

Τη φωτογραφία απαθανάτισε ο φωτορεπόρτερ Francesco Malavolta.

Ουκρανία: Πολωνές μητέρες αφήνουν καρότσια στα σύνορα για τα προσφυγόπουλα
Fransesco Malavolta

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στην ευρωπαϊκή χώρα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Χιλιάδες είναι οι Ουκρανοί που έχουν αφήσει την πατρίδα τους και έχουν περάσει σε γειτονικές χώρες. Από τις πιο κοντινές διεξόδους διαφυγής είναι η Πολωνία και από τις πρώτες μέρες πολλές πέρασαν τα σύνορα αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος παραμονής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Την περίοδο αυτή που αναρωτιόμαστε πώς όλα αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη και πώς γίνεται εν έτη 2022 να έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη, κάποια περιστατικά όπως το ακόλουθο μας γεμίζουν ελπίδα και αποδεικνύουν ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά. Μαμάδες από την Πολωνία άφησαν καρότσια στα σύνορα για να τα βρουν Ουκρανές μητέρες ερχόμενες από το Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις, ως ένδειξη αλληλεγγύης. Η παρακάτω φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Fransesco Malabolta κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον γύρο του διαδικτύου.

oukrania 1

Πηγή φωτογραφίας: Facebook / Fransesco Malavolta

«Η πιο όμορφη φωτογραφία που είδα σήμερα: Πολωνές μητέρες αφήνουν καρότσια στον σταθμό του τρένου για τις Ουρανές μητέρες που πιθανά να τα χρειαστούν όταν φτάσουν στην Πολωνία με τα παιδιά τους» έγραψε στην ανάρτησή του φωτογράφος.

O Fransesco όλες αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ουρανία και στα σύνορα με τις γύρω χώρες και καταγράφει με τη φωτογραφική του μηχανή τις ιστορικές εξελίξεις. Στις φωτογραφίες του αποτυπώνεται η αγωνία, ο φόβος και όλα όσα νιώθουν οι άνθρωποιαυτοί , στην θέση των οποίων θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε.

oukrania prosfuges polemos 1

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / malavoltafrancesco

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες του Fransesco στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved