Θηλασμός: Τελικά η μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος;

  • Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε;
  • Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;
Θηλασμός: Τελικά η μπύρα αυξάνει την παραγωγή γάλακτος;

Οι διατροφικές ανάγκες της μητέρας είναι αυξημένες της περίοδο του θηλασμού.

Σε γενικές γραμμές, ο θηλασμός ενός μωρού απαιτεί περίπου 500 θερμίδες επιπλέον. Έτσι, μία γυναίκα, που δεν θηλάζει και έχει μία ήπια φυσική δραστηριότητα, χρειάζεται περίπου 1.800 με 2.000 θερμίδες, ενώ μία θηλάζουσα χρειάζεται περίπου 2.300 με 2.500 θερμίδες ημερησίως.

Η ανεπάρκεια της προσλαμβανόμενης ενέργειας συνεπάγεται και εμφάνιση ψυχικής, αλλά και σωματικής κόπωσης.

Οι γυναίκες, που θηλάζουν συχνά καλούνται να κάνουν και κάποιες μικρές θυσίες. Τόσο η κατανάλωση οινοπνεύματος, όσο και καφεΐνης δεν απαγορεύονται, αλλά καλόν είναι να μετριάζονται.

Το οινόπνευμα αφενός μπορεί να περιορίσει την παραγωγή γάλακτος, αφετέρου, αφού περνάει στο γάλα, είναι δυνατόν, αν η ποσότητα είναι μεγάλη, να επιβραδύνει την πνευματική και σωματική ανάπτυξη του μωρού. Όμως και η καφεῒνη περνάει στο γάλα και μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στο μωρό και δυσκολίες στον ύπνο.

mpira sto thilasmo

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η κατανάλωση μπύρας μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα προλακτίνης, της ορμόνης που παράγει το γάλα. Ωστόσο, αυτές οι μελέτες έγιναν σε άτομα που δεν θήλαζαν. Επιπλέον, στην πραγματικότητα είναι το κριθάρι στη μπύρα που προκαλεί την αύξηση της προλακτίνης, κι όχι το αλκοόλ.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι είναι ασφαλής η κατανάλωση μπύρας όταν θηλάζετε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το αλκοόλ περνά απευθείας από τη μητέρα στο μωρό μέσω του μητρικού γάλακτος και ότι μπορεί να μειώσει την παραγωγή γάλακτος, λόγω των επιπτώσεών του στην ορμόνη ωκυτοκίνη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιμένετε δύο ώρες αφότου καταναλώσετε μπύρα, πριν θηλάσετε το μωρό ή πριν αντλήσετε το γάλα από το στήθος σας. Εάν δεν έχετε αρκετό γάλα για το μωρό σας, υπάρχουν πιο ασφαλή πράγματα να δοκιμάσετε από μια μπύρα που περιέχει αλκοόλ.

mpira sto thilasmo1

Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Ναι, το αλκοόλ περνάει στο μητρικό γάλα.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να έχει αντίκτυπο στις συνήθειες ύπνου και την ανάπτυξη του μωρού.

Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας δεν κοιμάται το ίδιο καλά αφού έχετε πιει αλκοόλ και στη συνέχεια θηλάσατε. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι το μωρό σας μπορεί να παρατηρήσει μια αλλαγή στη γεύση του μητρικού γάλακτος λόγω του αλκοόλ και να είναι λιγότερο ενθουσιασμένο κάθε φορά που θηλάζει.

Με πληροφορίες από healthline.com, todaysparent.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved