Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με μια ελαφρόπετρα

  • Γυάλινα πυρέξ
  • Καθάρισμα φούρνου
  • Σχάρα φούρνου
  • Σκουριασμένα εργαλεία
  • Λεκέδες από άλατα
Πέντε πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε στην κουζίνα με μια ελαφρόπετρα

Η ελαφρόπετρα χρησιμοποιείται για την περιποίηση των ποδιών, όμως, έχει κι άλλες όχι τόσο γνωστές χρήσεις.

Μπορείτε για παράδειγμα να την αξιοποιήσετε για να καθαρίσετε ορισμένα αντικείμενα στην κουζίνα ακόμα και επιφάνειες, αρκεί να μην από ευαίσθητο υλικό.

Ας δούμε πού αλλού μπορεί να σας φανεί χρήσιμη η ελαφρόπετρα:

Γυάλινα πυρέξ

Η συχνή χρήση τους στο φούρνο αφήνει ορισμένους λεκέδες που με την πάροδο του χρόνου δεν φεύγουν. Η λύση είναι η ελαφρόπετρα. Σαπουνίστε κανονικά το πυρέξ και στη συνέχεια τρίψτε το με μια ελαφρόπετρα.

Καθάρισμα φούρνου

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαφρόπετρα στο εσωτερικό του φούρνου. Μουσκέψτε την και ξεκινήστε τα τρίβετε τα καμένα λίπη. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία παραπάνω από μία φορές μέχρι να καθαρίσει τελείως ο φούρνος σας.

sxares fournou1

Σχάρα φούρνου

Στη σχάρα φούρνου συχνά παρατηρούνται λίπη που έχουν καεί και δεν αφαιρούνται εύκολα. Η μία λύση είναι να τη μουλιάσετε και στη συνέχεια να την τρίψετε καλά με ένα σφουγγάρι. Η ελαφρόπετρα είναι η άλλη λύση, καθώς αφαιρεί δραστικά το λίπος σε λιγοστό χρόνο.

Σκουριασμένα εργαλεία

Τοποθετήστε μια πετσέτα σε μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια. Στη συνέχεια τρίψτε την υγρή ελαφρόπετρα πάνω από τη σκουριά. Φροντίστε να στεγνώσετε τα εργαλεία σας αφού τα καθαρίσετε. Ειδικά το ψαλίδι που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα θα γίνει σαν καινούργιο.

Λεκέδες από άλατα

Συχνά γύρω από τον νεροχύτη συσσωρεύονται άλατα που δεν φεύγουν εύκολα. Τρίψτε με βρεγμένη ελαφρόπετρα, καθαρίστε την περιοχή με μια υγρή πετσέτα και επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι η ελαφρόπετρα πρέπει να χρησιμοποιείται πάντα υγρή. Μια πρακτική λύση είναι να έχετε δίπλα ένα φλιτζάνι νερό και να τη βυθίζετε στο νερό περιοδικά.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved