Νικολέττα Ράλλη: Δείτε τι σκέφτηκε για να απασχολήσει την κόρη της

Η Σοφία ενθουσιάστηκε με την ιδέα της μαμάς της.

Νικολέττα Ράλλη: Δείτε τι σκέφτηκε για να απασχολήσει την κόρη της

Η Νικολέττα Ράλλη είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Από την ημέρα δε που έμεινε έγκυος και αργότερα μαμά, άρχισε να μοιράζεται με τους followers της καθετί που αφορά τη μητρότητα.

Μάλιστα σε αρκετά Q&A οι ερωτήσεις που δέχεται περιστρέφονται γύρω από τη διατροφή της μικρής Σοφίας, τον ύπνο και γενικά τη φροντίδα της.

Για παράδειγμα χθες, η όμορφη παρουσιάστρια πραγματοποίησε ακόμα ένα Q&A και μία από τις ερωτήσεις που δέχτηκε ήταν αν υπάρχουν μέρες που να μην ξέρει ως μαμά πώς να απασχολήσει την κόρη της.

Η απάντησή της ειλικρινής: « Πολλές φορές!! Εχθές γέμισα άδεια μπουκάλια νερού με ρύζι και παίζαμε μουσική. Περάσαμε φανταστικά».

ralli

Αυτή η τόσο απλή ιδέας όπως και πολλές άλλες, μπορούν να χαρίσουν και στο δικό σας παιδί μοναδικές στιγμές παιχνιδιού.

Αυτοσχέδια παιχνίδια και απασχόληση στο σπίτι

Για τα μωρά το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας καθώς αποτελεί πηγή ερεθισμάτων που συμβάλουν στην ανάπτυξή τους.

Ειδικά από την ηλικία των 12 μηνών και μετά, το παιδί έχει αναπτύξει ικανότητες και δεξιότητες όπως να καταλαβαίνει βασικές οδηγίες, να μπορεί να πάει μια βόλτα, να αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα. Οι 12 μήνες επίσης σηματοδοτούν το τέλος της βρεφικής ηλικίας και την αρχή της νηπιακής.

Παιχνίδια και δραστηριότητες

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βοηθήστε το μωρό σας να αναπτύξει τις δεξιότητές του.Ξεκινήστε με το πιο απλό και …κλασικό παιχνίδι όπως:

Πορτοκάλια και λεμόνια

Θα χρειαστείτε πορτοκάλια και λεμόνια (ή δύο είδη φρούτων) κι ένα μεγάλο μπολ.Επιλέξτε ένα πορτοκαλί, πείτε «Είναι ένα πορτοκάλι» και τοποθετήστε το στο μπολ. Πάρτε ένα λεμόνι, πείτε «Είναι λεμόνι» και βάλτε το στο μπολ. Τώρα ζητήστε από το μωρό να βάλει ένα λεμόνι στο μπολ. Επαναλάβετε το ίδιο με τα πορτοκάλια. Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι με διαφορετικά αντικείμενα.

Εδώ θα βρείτε κι άλλες απλές ιδέες για αυτοσχέδια παιχνίδια με το παιδί σας, ειδικά για εκείνες τις στιγμές που δεν θα ξέρετε τι άλλο να παίξετε.

Οσο για την κόρη της Νικολέττας Ράλλη, είναι στην καλύτερη ηλικία αφού ανακαλύπτει συνεχώς νέα πράγματα και της φαίνονται συναρπαστικά. Είναι μόλις 1,5 ετών. Δείτε φωτογραφίες της στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved