Δραστηριότητες για μωρά: Αυτοσχέδια παιχνίδια και απασχόληση στο σπίτι

Έξυπνες κι απλές ιδέες να απασχολήσετε τα μωρά στο σπίτι.

Δραστηριότητες για μωρά: Αυτοσχέδια παιχνίδια και απασχόληση στο σπίτι

Για τα μωρά το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας καθώς αποτελεί πηγή ερεθισμάτων που συμβάλουν στην ανάπτυξή τους.

Ειδικά από την ηλικία των 12 μηνών και μετά, το παιδί έχει αναπτύξει ικανότητες και δεξιότητες όπως να καταλαβαίνει βασικές οδηγίες, να μπορεί να πάει μια βόλτα, να αναγνωρίζει οικεία πρόσωπα. Οι 12 μήνες επίσης σηματοδοτούν το τέλος της βρεφικής ηλικίας και την αρχή της νηπιακής.

Παιχνίδια και δραστηριότητες

Τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να βοηθήστε το μωρό σας να αναπτύξει τις δεξιότητές του.Ξεκινήστε με το πιο απλό και …κλασικό παιχνίδι όπως:

Πορτοκάλια και λεμόνια

Θα χρειαστείτε πορτοκάλια και λεμόνια (ή δύο είδη φρούτων) κι ένα μεγάλο μπολ.Επιλέξτε ένα πορτοκαλί, πείτε «Είναι ένα πορτοκάλι» και τοποθετήστε το στο μπολ. Πάρτε ένα λεμόνι, πείτε «Είναι λεμόνι» και βάλτε το στο μπολ. Τώρα ζητήστε από το μωρό να βάλει ένα λεμόνι στο μπολ. Επαναλάβετε το ίδιο με τα πορτοκάλια. Μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι με διαφορετικά αντικείμενα.

Κι επειδή τα μωρά είναι ανεξάντλητα και μπορεί νε έχετε στερέψει από ιδέες, δοκιμάστε τις ακόλουθες:

Παιχνίδι με μπαλάκια και post it

Κολλήστε στον τοίχο ρολά από χαρτί υγείας. Πάρτε ένα μεγάλο πλαστικό καλάθι , κουτί, ή λεκάνη τοποθετείστε πολύχρωμα μπαλάκια και ζητήστε από το παιδί να τα ρίχνει μέσα στο χάρτινο ρολό.

Εναλλακτικά κολλήστε πολύχρωμα post it στον τοίχο και κάθε φορά που το μωρό θα ξεκολλάει ένα χαρτάκι, ζητήστε να σας επαναλάβει το χρώμα.


https://www.instagram.com/reel/CPyMsUIF5YO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παιχνίδι ουράνιο τόξο με φερμουάρ

Βρείτε παλιά φερμουάρ, σε διάφορα χρώματα κατά προτίμηση, και κολλήστε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα χαρτόνι. Σχεδιάστε συννεφάκια και κολλήστε τα στην κορυφή και τη βάση του χαρτονιού ( στο μέγεθος μιας κάρτας φανταστείτε). Ζητήστε από το παιδί κάθε φορά που ανοίγει ένα φερμουάρ να επαναλαμβάνει και το χρώμα.


https://www.instagram.com/reel/CP1ffbmlNsB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved