Ποιες γνωστές Ελληνίδες μαμάδες στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό (εικόνες)

Πολλές είναι οι διάσημες Ελληνίδες μαμάδες που επέλεξαν να θηλάσουν το μωρό τους, δημόσια και μη.

Ποιες γνωστές Ελληνίδες μαμάδες στηρίζουν τον μητρικό θηλασμό (εικόνες)

Τα οφέλη του θηλασμού για το μωρό αλλά και τη μητέρα είναι αδιαμφισβήτητα.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει στο παρελθόν, τα μωρά που τρέφονται με μητρικό γάλα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άσθμα, παχυσαρκία και αυτοάνοσες ασθένειες σε σύγκριση με εκείνα που τρέφονται με γάλα φόρμουλας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων προτείνει τον θηλασμό τουλάχιστον για το πρώτο χρόνο του μωρού, ακόμα και μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή τους περίπου από τον έκτο μήνα κι έπειτα.

Αντίστοιχα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει οι μητέρες να συνεχίσουν να θηλάζουν μέχρι και τον δεύτερο χρόνο, ή και για περισσότερο, καθώς τα οφέλη μέχρι και αυτήν την ηλικία του παιδιού εξακολουθούν να είναι πολλά.

Ωστόσο ο θηλασμός δεν είναι εύκολος για όλες τις μητέρες. Άλλες καταφέρνουν να θηλάσουν το μωρό τους για μερικές ημέρες, άλλες για εβδομάδες και άλλες για μήνες. Ολες τους όμως, ανεξαιρέτως, προσπαθούν να κάνουν αυτό που είναι το καλύτερο για το παιδί τους.

Γνωστές Ελληνίδες που θήλασαν ή θηλάζουν τα παιδιά τους

Αρκετές είναι και οι διάσημες Ελληνίδες που επέλεξαν να θηλάσουν τα παιδιά της και μάλιστα μοιράστηκαν την εμπειρία τους δημόσια. Όχι, δεν ήταν εύκολος ο θηλασμός για όλες.

Η Χριστίνα Μπόμπα για παράδειγμα με τα δίδυμα μίλησε για τη δική της εμπειρία θηλασμού στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα σε όλες τις νέες μαμάδες: ότι η πιο σωστή απόφαση είναι αυτή που παίρνει η κάθε μανούλα ξεχωριστά.


https://www.instagram.com/p/CS4x_PtocfN/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

« Ο θηλασμός είναι σίγουρα η πιο μαγική εμπειρία που βιώνω με τις κόρες μου...αλλά έχει και τις δυσκολίες του! Και καμία νέα μανούλα δεν είναι προετοιμασμένη για αυτό (ή είναι μόνο για μένα δύσκολο λόγω του ότι έχω δυο μωράκια;)

Ζω το πιο μαγικό συναίσθημα, να θηλάζω τα μωρά μου! Αλλά και την πιο απαιτητική περίοδο της ζωής μου! Ειδικά στην αρχή είχα τόση αγωνία που το γάλα δεν έφτανε και για τις δυο, που ο χρόνος δεν έφτανε και για τις δύο (μην κοιτάς τώρα που καταφέρνουμε κάπου κάπου το παράλληλα), μην αναφέρω την εξάντληση και την αϋπνία.

Όταν έπρεπε να δώσω ξένο γάλα γιατί δεν έφτανε το δικό μου με κατέκλυσαν οι ενοχές! Οι μισές συμβουλές έλεγαν «κόψτο τελείως να ησυχάσεις, δώσε μόνο ξένο» και οι άλλες μισές τόνιζαν «πως ο θηλασμός είναι προσφορά και ζήτηση και πως αν τα είχα κάνει όλα σωστά θα είχα αρκετό γάλα!»

Τελικά αποφάσισα να κάνω αυτό που εγώ θεωρούσα το καλύτερο για τις μικρές μου. Και κάπως έτσι συνέχισα να θηλάζω, να συμπληρώνω με ξένο γάλα, να κάνω pump και καθημερινά να απολαμβάνουμε το τάισμα μαμά και κόρες. Βρήκαμε μετά από δύο μήνες τις ισορροπίες μας, αν και κάθε μέρα έχει τις προκλήσεις της. Μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία γιατί θα ήθελα και εγώ να ακούσω μια πιο ρεαλιστική ιστορία για το θηλασμό προτού γεννήσω.

Μετά από 2 μήνες πιστεύω ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση, κι ότι η πιο σωστή απόφαση είναι αυτή που παίρνει η κάθε μανούλα ξεχωριστά. Αυτή ξέρει! Γιατί στο κάτω κάτω αυτό που χρειάζονται όλα τα παιδάκια του κόσμου είναι αρκετά απλό...την αγάπη μας!».

Στο κλαμπ των μαμάδων που μόλις γέννησανν ξεκίνησαν τον θηλασμό, είναι επίσης η Νάντια Μπουλέ, η Μαρία Ηλιάκη, η Ηλέκτρα Αστέρη, και αρκετές ακόμα.

Στη gallery που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ποιες άλλες γνωστές Ελληνίδες θήλασαν τα μωρά τους ή συνεχίζουν να τα θηλάζουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved