Ηλέκτρα Αστέρη:Θηλάζει την κόρη της και ο σύζυγός της απαθανάτισε τη στιγμή

Δείτε την υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Ηλέκτρα Αστέρη:Θηλάζει την κόρη της και ο σύζυγός της απαθανάτισε τη στιγμή

Πανευτυχείς είναι ο Ευτύχης Μπλέτσας και η Ηλέκτρα Αστέρη μετά τον ερχομό και της δεύτερης κόρης τους.

Το ζευγάρι, που από κοινού είχε ανακοινώσει το νέο στα social media , έχει πλέον μια νέα καθημερινότητα να διαχειριστεί με τις δύο κόρες του στο σπίτι .

Η ευτυχισμένη μαμά από την πρώτη στιγμή θήλασε την νεογέννητη κόρη της, ενώ χθες δημοσίευσε μια φωτογραφία από την κλινική Αγιος Λουκάς με το μωρό να θηλαζει.


https://www.instagram.com/p/CRlzD6trQkQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Όταν έχεις την ευτυχία/τύχη/ευλογία να βιώσεις τον θηλασμό από το πρώτο δευτερόλεπτο της γέννησης του μωρού σου, μόνο τότε καταλαβαίνεις.

Έπιασα την κόρη μου στην αγκαλιά μου αμέσως μόλις γεννήθηκε. Με βοήθησε η μαία μου να την βάλω στο στήθος. Θήλασε και ηρέμησε πάνω μου.

Έχουν περάσει τόσες μέρες και ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έζησα
Επαφή δέρμα με δέρμα, rooming in και θηλασμός κάθε φορά που το ζητάει το μωρουλι.

Υ.γ. Αυτή η φωτό είναι από τους πρώτους μας θηλασμους στον Άγιο Λουκά και φυσικά την τράβηξε ο προσωπικός μου φωτογράφος @ftbletsas (love u baby μου).

Κορίτσια περιμένω να μου γράψετε τις δικές σας εμπειρίες γέννας και θηλασμού γιατί είμαι απόλυτα σε τέτοιο mood και θέλω πολύ να διαβάσω τα μηνύματα σας.», έγραψε μεταξύ άλλων η ευτυχισμένη μανούλα στο post που έκανε.

Μητρικός θηλασμός : οφέλη

Το μητρικό γάλα είναι πολύτιμο για τα μωρά, περιέχει ακριβώς την ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται, είναι εύπεπτο και αποτελεί την ιδανική αποκλειστική τροφή για τους πρώτους μήνες ζωής τους.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων προτείνει τον θηλασμό τουλάχιστον για το πρώτο χρόνο του μωρού, ακόμα και μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή τους περίπου από τον έκτο μήνα κι έπειτα.

Αντίστοιχα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά οι μητέρες να συνεχίσουν να θηλάζουν μέχρι και τον δεύτερο χρόνο, ή και για περισσότερο, καθώς τα οφέλη μέχρι και αυτή την ηλικία του παιδιού , εξακολουθούν να είναι πολλά.

Ασφαλώς, η κάθε μητέρα θηλάζει το μωρό της όσο μπορεί, ανάλογα με το μητρικό γάλα που παράγει, και τις εκάστοτε συνθήκες.

Ποια είναι τα οφέλη του θηλασμού για τα μωρά;

Η Ηλέκτρα Αστέρη με τον Ευτύχη Μπλέτσα έχουν δημοσιεύσει κι άλλες φωτογραφίες με την μπεμπούλα τους. Δείτε τις στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved