Ζωγραφιές παιδιών με θέμα την Επανάσταση του 1821 έγιναν γραμματόσημα

ΕΛΤΑ: Παιδιά ζωγράφισαν την Επανάσταση του 1821 και οι δημιουργίες τους έγιναν γραμματόσημα

Ζωγραφιές παιδιών με θέμα την Επανάσταση του 1821 έγιναν γραμματόσημα

Την κυκλοφορία μίας νέας σειράς γραμματοσήμων ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ. Τα τέσσερα νέα γραμματόσημα είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και βασίζονται σε ζωγραφιές παιδιών τις οποίες δημιούργησαν στα πλαίσια του online διαγωνισμού ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με θέμα «Η Επανάσταση του 1821».

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στα πλαίσια του επετειακού έτους από τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Πάνω από 6.000 παιδιά κατέθεσαν τις δημιουργίες τους από τις οποίες τέσσερις έγιναν γραμματόσημα και πολλές ακόμα χρησιμοποιήθηκαν στα φιλοτελικά προϊόντα, τη σφραγίδα, τις αφίσες και τα φυλλάδια της Αναμνηστικής Σειράς «Παιδί και γραμματόσημο – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Οι παιδικές ζωγραφιές που έγιναν γραμματόσημα

Τα δύο από τα τέσσερα έργα που ξεχώρισαν ανήκουν στις συμμετοχές ηλικιακής κατηγορίας 7-10 ετών. Το πρώτο έχει τίτλο «Η έξοδος του Μεσσολογίου», μία δημιουργία του Χρήστου Κουλέντζα και το δεύτερο, «Γυναίκες στην Επανάσταση», ανήκει στην Κατερίνα Δημητριάδη.

Οι άλλες δύο ζωγραφιές ανήκουν στις συμμετοχές ηλικιακής κατηγορίας 11-15 ετών. Είναι το «Κρυφό Σχολειό» της Γαβριέλας Βραχνού και οι «Ήρωες» του Σωτήρη Ρόζη.

stamps ola mazi new

Επίσης, τα ΕΛΤΑ χρησιμοποιήσαν τις δημιουργίες των παιδιών και για τους Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Οι φάκελοι κυκλοφορούν σε δύο διαφορετικά σχέδια, το πρώτο είναι βασισμένο στη δημιουργία του Μιχαήλ Παπαθωμά Μπαλούτογλου, «Κωνσταντίνος Κανάρης» και το δεύτερο στη δημιουργία της Αλεξάνδρας Γκατζιάνη, «Οδυσσέας Ανδρούτσος».

fakeloi elta epanastasi 1821

Τέλος, ο Νικόλας Μπούχλης δημιούργησε το τσαρούχι το οποίο θα κοσμεί τη Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας.

sfragida elta epanastasi 1821

Η νέα σειρά γραμματοσήμων θα κυκλοφορήσει αύριο 7 Οκτωβρίου.

Όλα τα έργα που έχουν διακριθεί, έχουν αναρτηθεί εδώ. Τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα είναι διαθέσιμα στα Ταχυδρομικά Καταστήματα, και στο e-shop των ΕΛΤΑ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved