Γνωρίζουν τα παιδιά σας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821;

Κουίζ και βίντεο για να μάθουν τα παιδιά τους ήρωες του 1821.

Γνωρίζουν τα παιδιά σας τους ήρωες της Επανάστασης του 1821;

1821-2021

200 χρόνια έχουν περάσει από την κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα. Της ελληνικής επανάστασης που υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, αφού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς οδήγησε τους Έλληνες στις απελευθερωτικές εξεγέρσεις και τους εμψύχωσε ώστε να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

Εκτός όμως από την ιστορία που χάραξε για τον ελληνικό πολιτισμό, αυτό το γεγονός υπήρξε κορυφαίο και για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, αφού έφερε αλλαγές που έχουν αντίκτυπό μέχρι και σήμερα.

hroes tou 1821 jpeg4

Όπως αναφέρουν πολλά έντυπα εκείνης αλλά και της μεταγενέστερης εποχής, η δυναμική της, παρέσυρε τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων να ενδιαφερθούν για την τύχη τής Ελλάδας, να συνεργαστούν και να υπογράψουν πρωτόκολλα και συνθήκες για την αίσια έκβαση τού αγώνα των Ελλήνων, σε αντίθεση με τη μέχρι τότε πολιτική τους.

Ποιοι ήταν όμως εκείνοι οι γενναίοι πολεμιστές που υπέρ πατρίδας, θρησκείας και οικογένειας ανάκτησαν την Ελευθερία τους; Πόσα γνωρίζουν τα παιδιά μας για εκείνους; Τους αναγνωρίζουν στις φωτογραφίες που όλα αυτά τα χρόνια κοσμούν βιβλία, σχολικές αίθουσες και που φέτος κάνουν το γύρο του διαδικτύου με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων;

Άραγε εσείς πόσους από αυτούς μπορείτε να αναγνωρίσετε με επιτυχία;

hroes tou 1821 jpg3

Στη gallery που ακολουθεί, βάλαμε 15 φωτογραφίες κορυφαίων προσωπικοτήτων εκείνης της εποχής. Θυμόσαστε τα ονόματά τους; Τους αναγνωρίζετε;

Με αφορμή τα 200 χρόνια 1821-2021 μιλήστε στα παιδιά σας για τη γενναιότητα των Ελλήνων, δείξτε τους τις φωτογραφίες και γνωρίστε τους τους ανθρώπους που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο εκείνη την εποχή.

Βίντεο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου

Οι ήρωες του 1821



πηγή φωτογραφιών: wikipedia

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved