Δραστηριότητες για παιδιά: Ζωγραφίζοντας την «Επανάσταση του 1821»

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού.

Δραστηριότητες για παιδιά: Ζωγραφίζοντας την «Επανάσταση του 1821»

Το 2021 είναι μία ιδιαίτερη χρονικά για την πατρίδα μας. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά του τούρκικου ζυγού, μία επανάσταση που υπήρξε σταθμός στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού.

Την ιδιαίτερη αυτή περίσταση, υπο άλλες συνθήκες, θα τη γιορτάζαμε με εκδηλώσεις, ειδικά αφιερώματα σε Μουσεία και πολλές ακόμα δραστηριότητες, ο κόρονοϊός όμως μας αναγκάζει να τη γιορτάσουμε και αυτή διαφορετικά.

Η τέχνη για ακόμα μια φορά μπορεί να αποτελέσει τρόπος έκφρασης και εκμάθησης και τι καλύτερο από το να μάθουν τα παιδιά για τους Ήρωες του 1821 και την Ελληνική Επανάσταση, ζωγραφίζοντας την; Δημιουργήστε ζωγραφιές εμπνευσμένες από την Επανάσταση του 1821 και λάβετε μέρος στον online διαγωνισμό που διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για τον εορτασμό των 200 χρόνων.

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των παιδιών

Τα Eλληνικά Ταχυδρομεία προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών σε έναν πρωτότυπο, online διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821», από τον οποίον θα προκύψουν και τα γραμματόσημα της επόμενης σειράς γραμματοσήμων.

social

Διαδικασία διαγωνισμού:
Κατεβάστε από εδώ το πρότυπο περίγραμμα του γραμματοσήμου όπου τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν ελεύθερα ό,τι θέλουν σχετικά με την Επανάσταση του 1821. Στη συνέχεια, φωτογραφίστε τις ζωγραφιές και ανεβάστε τις στην πλατφόρμα για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό και στην ψηφιακή έκθεση.

Έπαθλα

  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο.
  • Οι δώδεκα πρώτοι, που θα περάσουν στον τελικό, θα κερδίσουν - επιπλέον - ένα ακόμα ιδιαίτερο δώρο από τη συλλογή δώρων Art Post Collection.
  • Ωστόσο, οι τέσσερις ζωγραφιές που θα διακριθούν (δύο από παιδιά ηλικίας 7-10 ετών και δύο από παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) θα λάβουν το μεγάλο έπαθλο: Θα γίνουν γραμματόσημο και θα ταξιδέψουν την αλληλογραφία σε όλον τον κόσμο!

Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά θα αποτελέσουν την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Παιδί και Γραμματόσημο – Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των παιδιών» που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021 και θα διατίθεται από όλο το δίκτυο των ΕΛΤΑ.

Ο διαγωνισμός έχει ισχύ μέχρι τις 9 Μαΐου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved