Φωτεινή Αθερίδου: Ο γιος της ξεκίνησε παιδικό σταθμό -Τι έκανε την 2η μέρα

Ο Θοδωρής junior πήγε φέτος πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό.

Φωτεινή Αθερίδου: Ο γιος της ξεκίνησε παιδικό σταθμό -Τι έκανε την 2η μέρα

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει αύριο για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί όμως λειτουργούν ήδη από την 1η Σεπτέμβρη.

Την πρώτη του επαφή με τον παιδικό είχε και ο γιος της Φωτεινής Αθερίδου, Θοδωρής.

Ο μικρός θα γίνει δύο ετών σε μερικές ημέρες και οι γονείς του αποφάσισαν να τον πάνε στον παιδικό ώστε να περνάει χρόνο και με άλλα παιδιά.Η μητέρα του μάλιστα την δεύτερη ημέρα έκανε και μια ανάρτηση δείχνοντας το μικρό να κρατά μαρκαδόρους και να έχει ένα πονηρό χαμόγελο.

Όπως μάλιστα είπε, αποφάσισε να κάνει και ορισμένες αλλαγές στο χώρο του μικρού.«Δεύτερη μέρα σήμερα στον παιδικό σταθμό κι αποφάσισα να ανανεώσω το χώρο του παιχνιδιού του και να του φτιάξω το δικό του σαλονάκι».

fotiniatheridou 1

Ο Θοδωρής πάντως δείχνει ενθουσιασμένος, δεν ξέρουμε αν είναι επειδή πέρασε όμορφα στον παιδικό ή για τα νέα του έπιπλα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος ο μικρός είναι απίθανος.

Παιδικός σταθμός: Πώς συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση του παιδιού;

Ο παιδικός σταθμός είναι το πρώτο περιβάλλον στο οποίο το παιδί καλείται να συνυπάρξει με τρίτους, εκτός των μελών της οικογένειάς του. Η ένταξη του παιδιού σε ένα σχολικό περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού, θεωρείται απαραίτητη για την ανάπτυξή του σύμφωνα με τους ειδικούς, είτε αυτή γίνεται στην ηλικία των 2-3 ετών όπως συστήνουν οι περισσότεροι, είτε αργότερα, στην ηλικία των 4.

Τα οφέλη είναι πολλά. Πρώτα από όλα, σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού το παιδί λαμβάνει πλήθος ερεθισμάτων και μπορεί να αναπτύξει με πιο γρήγορους ρυθμούς διάφορες δεξιότητές του. Επιπλέον, για πρώτη φορά βρίσκεται εκτός περιβάλλοντος οικογένειας, κάτι το οποίο βοηθά το ίδιο να γίνει πιο ανεξάρτητο.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι στον παιδικό σταθμό το παιδί έχει τη δυνατότητα να κοινωνικοποιηθεί αλλά και να «δουλέψει» τις σχέσεις με τους γύρω του.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδί σε ένα περιβάλλον όπως αυτό του παιδικού σταθμού με δασκάλους και συνομήλικα παιδιά, μαθαίνει να μοιράζεται, να συνεργάζεται, να ακούει, να έχει τρόπους και να σέβεται τον διπλανό του.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί φωτογραφίες του μικρού Θοδωρή που δημοσίευσε η μαμά του στο Instagram τόσο από τις διακοπές τους όσο και από την επιστροφή τους στην Αθήνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved