Κλέλια Πανταζή: Ο γιος της πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό (pics)

Δείτε την ανάρτησή της για την πρώτη μέρα του γιου της στο σχολείο.

Κλέλια Πανταζή: Ο γιος της πήγε για πρώτη φορά στον παιδικό σταθμό (pics)

1η Σεπτέμβρη σήμερα και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί της χώρας υποδέχθηκαν χιλιάδες παιδιά νηπιακής ηλικίας. Τον παιδικό σταθμό ξεκίνησε και ο γιος της Κλέλιας Πανταζή, ΜιχαήλΆγγελος, που θα γίνει δύο ετών τον προσεχή Δεκέμβρη.

«I don't cry... You cry...!
1η του μήνα! - Καλό μήνα!
1η Σεπτέμβρη! - Καλό φθινόπωρο!
1η φορά σχολείο! - Καλή σχολική χρονιά!

Συγκίνηση.. και συμπαράσταση σε όλες τις μανούλες..!

Από χθες σκεφτόμουν την δική μου πρώτη μέρα στο σχολείο.. που δεν ξεκολλούσα από τα κάγκελα της αυλής και δεν άφησα τους γονείς μου να πάνε στη δουλειά τους με τα κλάματα μου..

Ε, ο γιος μας.. το ακριβώς αντίθετο! Και πολύ το χάρηκα!!!(Εγώ βέβαια θα περιμένω πάνω από το τηλέφωνο όλη μέρα.. και για καλό και για κακό δεν έχω βάλει να κάνω τίποτα όλο το πρωί..)

Με νιώθετε..?» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Κλέλια Πανταζή και σίγουρα πολλές μανούλες ταυτίστηκαν μαζί της.

Το παραπάνω κείμενο συνόδευσε με τέσσερις φωτογραφίες του Μιχαήλ-Άγγελου λίγο πριν μπει στον παιδικό σταθμό. Σε μία μάλιστα, η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστική απαθανάτισε τον γιο της με την ξαδερφούλα του και κόρη της Άννυς Πανταζή η οποία επίσης ξεκίνησε σήμερα το σχολείο.

klelia pantazi gios paidiko stathmo 1

Παιδικός σταθμός – Ποια τα οφέλη για το παιδί;

Από μία ηλικία κι έπειτα, η ένταξη του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον θεωρείται απαραίτητη για την ανάπτυξή του. Κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καταλληλότερη ηλικία για να συμβεί αυτό είναι τα δύο με τρία έτη (σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ θα ανήκει σε μερικούς τρεις μήνες και ο γιος της Κλέλιας Πανταζή) και κάποιοι άλλοι τα τέσσερα, κάτι που δεν είναι βέβαια πάντα εφικτό, ιδιαίτερα όταν εργάζονται και οι δύο γονείς.

Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη του βρεφονηπιακού και του παιδικού σταθμού για το ίδιο το παιδί είναι πολλά.

Μεταξύ αυτών:

  • Το παιδί κοινωνικοποιείται και μαθαίνει να συνυπάρχει και να επικοινωνεί με άτομα και εκτός από το περιβάλλον της οικογένειας.
  • Αναπτύσσει τις νοητικές του δεξιότητες
  • Γίνεται πιο ανεξάρτητο – Είναι η πρώτη φορά που φεύγει από την ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος
  • Μαθαίνει να λειτουργεί με κανόνες
  • Μαθαίνει να ακούει και να συνεργάζεται

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η Κλέλια Πανταζή από την πρώτη μέρα του γιου της στον βρεφονηπιακό σταθμό στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved