Κατερίνα Καραβάτου: Κόλλησαν ψείρες με την κόρη της - Η ακομπλεξάριστη ανάρτησή της

Και όμως η παρουσιάστρια του Mega με αυτή την φωτογραφία αποκάλυψε ότι έχει ψείρες και εκείνη και η κόρη της.

Κατερίνα Καραβάτου: Κόλλησαν ψείρες με την κόρη της - Η ακομπλεξάριστη ανάρτησή της

"Ψάχνω να βρω λεζάντα. Βασικά, ψάχνω να βρω τη φωτογραφία που έχω με τη μαμά μου και δεν την βρίσκω επειδή προφανώς θυμάμαι να την έχω σ ένα άλμπουμ (?!?!?!) στη Θεσσαλονίκη…. Εγώ με τη μανούλα μου με τουρμπάν, γιατί κάνουμε θεραπεία για ψείρες. Εγώ και η Αέλια έχουμε κολλήσει η μια την άλλη, ψείρες. Θα ήθελα να έχω βρει τη φωτογραφία να της την δείξω. Δυστυχώς είναι μακριά", έγραψε η Κατερίνα Καραβάτου κάτω από τη φωτογραφία που δείχνει την ίδια και την Αέλια με πλαστικά σκουφάκια στο κεφάλι να κάνουν την θεραπεία που για να ξεφορτωθούν μια για πάντα τις ψείρες που κόλλησαν.

katerina karavatou psires 1

Οι διαδικτυακές φίλες της παρουσιάστριας, αμέσως έσπευσαν να δώσουν τις συμβουλές τους για σπιτικά γιατροσόφια και τους "αγωνιστικούς τους χαιρετισμούς" καθώς κάποιες από αυτές αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία το ίδιο πρόβλημα.

Οι περισσότερες την "χειροκρότησαν" και της είπαν "μπράβο" που ακομπλεξάριστη δημοσίευσε την συγκεκριμένη φωτογραφία.

Ψείρες τι είναι;

Η φθειρίαση είναι μία παρασίτωση ιδιαίτερα συχνή στα μικρά παιδιά, γιατί το βασικό της χαρακτηριστικό είναι ο εξαιρετικά εύκολος τρόπος μετάδοσης της. Είτε μέσω αντικειμένων κοινής χρήσης (πετσέτες, κλινοσκεπάσματα, ρούχα), είτε ακόμη και από τα μπουφάν που είναι κρεμασμένα δίπλα - δίπλα στο σχολείο.

Η ψείρα του τριχωτού της κεφαλής είναι ένα μικροσκοπικό, λευκό – γκρίζο έντομο, διάστασης 3-4 χιλιοστών, το οποίο ζει κολλημένο στην τρίχα απομυζώντας το αίμα. Η ψείρα έχει μικρή διάρκεια ζωής καθώς δεν μπορεί να επιβιώσει περισσότερο από 55 ώρες μακριά από την τρίχα του ξενιστή, δηλαδή του ανθρώπου.

Ψείρες και αντιμετώπιση

Όπως συμβουλεύει και η παιδίατρος του Mothersblog, Μαριαλένα Κυριακάκου, οι γονείς καλό θα είναι να προμηθευτούν από το εμπόριο διάφορα τοπικά αντιφθειρικά, πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του παιδιάτρου και μπορούν να εφαρμοστούν σε παιδιά άνω των 2 ετών. Θα πρέπει πάντα να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του κατασκευαστή. Σε γενικές γραμμές οι γονείς θα πρέπει να λούσουν το κεφάλι του παιδιού και να εφαρμόσουν την αντιφθειρική αγωγή για περίπου 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια θα πρέπει να ξεβγάλουν το κεφάλι του παιδιού και να επαναλάβουν την ίδια αγωγή έπειτα από 7-10 ημέρες.

Στο διάστημα μεταξύ των δύο εφαρμογών της αγωγής δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί στο κεφάλι του παιδιού σαμπουάν με conditioner, conditioner, ξύδι ή λάδι ελιάς, ενώ απαγορεύεται και η χρήση σεσουαρ για το στέγνωμα των μαλλιών. Ο λόγος είναι πως όλα αυτά μπορούν να αδρανοποιούν την αντιφθειρική αγωγή, η οποία στο μεσοδιάστημα εξακολουθεί να δρα κανονικά. Ταυτόχρονα ολόκληρος ο εξοπλισμός που ήρθε σε επαφή με το παιδί (μαξιλαροθήκες, κλινοσκεπάσματα) θα πρέπει να πλένονται με πολύ ζεστό νερό (55oC) γιατί στη θερμοκρασία αυτή οι ψείρες και οι κόνιδες δεν επιβιώνουν.

Η παρουσιάστρια κάνει τα πάντα για να ξεφορτωθεί τις ψείρες που κόλλησε με την κόρη της, ώστε να επιστρέψει η ίδια στην εργασία της και η Αέλια από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στην τάξη της.

Μαμά και κόρη

Η Κατερίνα Καραβάτου, έχει ποζάρει κι άλλες φορές στο πλευρό της κόρη της, για άλλους λόγους. Δείτε τις 5 κοινές τους φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved