Πέγκυ Τρικαλιώτη: Η κόρη της έγινε 9 ετών - Δείτε την υπέροχη φωτογραφία

Η κόρη της γνωστής ηθοποιού είχε γενέθλια στις 6 Ιουλίου.

Πέρασαν εννέα χρόνια από την ημέρα που η Πέγκυ Τρικαλιώτη έφερε στον κόσμο τη μοναχοκόρη της.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια βίωσε μοναδικές στιγμές μητρότητας κι απέραντης ευτυχίας. Και όπως συμβαίνει με όλους τους γονείς, δεν μπορεί να πιστέψει πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός.

Στις 6 Ιουλίου η Φραντζέσκα έγινε εννέα ετών κι η μητέρα της δημοσίευσε μια όμορφη φωτογραφία της στέλνοντας τις πιο τρυφερές ευχές:

«6/7/12…..πόσο γρήγορα μεγαλώνεις καρδιά μου! Χρόνια σου πολλά μωρό μου! Να γελάς δυνατά, να ζεις έντονα και να είσαι παρούσα στην ζωή σου κάθε σου λεπτό! Σε λατρεύω…η μαμά σου! #mygirl #birthdaygirl #proudmama #lovehertothemoonandback»



Ο δύσκολος δρόμος της απόκτησης παιδιού

Η 49χρονη ηθοποιός έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πόσο δυσκολεύτηκε να αποκτήσει παιδί.«Καταρχάς έμεινα έγκυος από θαύμα. Επίσης και σε μεγάλη ηλικία. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, πάντα ήθελα ένα παιδί. Κι ακόμη, είχα μία πορεία μέχρι τότε. Ένιωθα, λοιπόν, μια εσωτερική ηρεμία, ότι με κάποιον τρόπο θα μπορέσω να επανέλθω. Δεν ξέρω πώς θα το βίωνα αν αποκτούσα παιδί στα 25 μου», είχε πει σε συνέντευξη της στη Real.

Πόσο η ηλικία επηρεάζει τη γονιμότητα;

Κάθε γυναίκα γεννιέται με έναν συγκεκριμένο αριθμό ωαρίων, που υπολογίζεται ότι από τη έναρξη της περιόδου φθάνουν τις 300.000 έως 400.000. Είναι όμως γνωστό ότι η αναπαραγωγική ικανότητα μιάς γυναίκας μειώνεται προοδευτικά μετά την ηλικίας των 35 ετών. Αιτία αυτής της φθίνουσας κατάστασης είναι ότι κάθε μήνα «στρατολογούνται» 800 – 1000 ωάρια ( ή ωοθυλάκια), η πλειονότητα των οποίων οδηγείται σε καταστροφή για να φτάσει μονάχα ένα να επιλεγεί, προκειμένου να γονιμοποιηθεί από ένα σπερματοζωάριο. Εάν δεν γίνει η γονιμοποίηση, τότε η εσωτερική στιβάδα τη μήτρας αποκολλάται και απομακρύνεται με τη διαδικασία της εμμηνόρροιας (έμμηνος ρύση, περίοδος). Πρόκειται για μία διαδικασία που διαρκεί περίπου 20 χρόνια. Είναι επομένως αναπόφευκτο στην ηλικία των 35 ετών, να έχει καταστραφεί ένας μεγάλος αριθμός ωοθυλακίων με συνέπεια η γονιμοποιητική ικανότητα της γυναίκας να έχει περιοριστεί σημαντικά. Όπως μάλιστα δείχνουν τα δεδομένα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, η δυνατότητα σύλληψης και επιτυχούς έκβασης της εγκυμοσύνης μετά την ηλικία των 40 ετών, φτάνει περίπου στο 10%.

Για την Πέγκυ Τρικαλιώτη και τον σύντροφό της Θανάση Δόση, η κόρη τους είναι το πολυτιμότερο δώρο στη ζωή τους. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που η γνωστή ηθοποιός δημοσιεύει φωτογραφίες της όπως αυτές που θα δείτε στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved