Κατερίνα Παπουτσάκη: Περήφανη για τον γιο της - Πήρε έπαινο στο πιάνο

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η ηθοποιός με τον γιο της, Μάξιμο, και τον έπαινό του.

Κατερίνα Παπουτσάκη: Περήφανη για τον γιο της - Πήρε έπαινο στο πιάνο

Τα σχολεία κλείνουν σήμερα και μαζί τους τελειώνουν και όλες οι λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες για φέτος. Τα παιδιά αποχαιρετούν συμμαθητές και δασκάλους και δίνουν ραντεβού στις αίθουσες τη νέα σχολική χρονιά.

Ο γιος της Κατερίνας Παπουτσάκη, Μάξιμος, αφού γύρισε από τις διακοπές στην Σητεία που είχαν πάει οικογενειακώς, αποχαιρέτησε τους δικούς του συμμαθητές και καθηγητές στο Ωδείο και μάλιστα πήρε και έπαινο για την πρόοδό του στο πιάνο το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Η περήφανη μαμά φωτογράφισε τον γιο της αλλά και τον έπαινό του και ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στο Instagram της:

katerina papoutsaki

Ποια τα οφέλη της μουσικής για τα παιδιά

Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική συμβάλλει θετικά στην κοινωνικότητα των παιδιών, διεγείρει τον εγκέφαλο και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητά τους. Με την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου δε, τα παιδιά μαθαίνουν να έχουν πειθαρχία, υπομονή και καλύτερη συγκέντρωση.

Η μουσική έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά όμως, ήδη από τη βρεφική τους ηλικία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το University of Washington’s Institute for Learning & Brain Sciences (I-LABS) έδειξε ότι οι μουσικές δραστηριότητες βοηθούν τη διαδικασία με την οποία ο εγκέφαλος των βρεφών επεξεργάζεται ήχους και λέξεις.

Η γλώσσα, όπως και η μουσική, έχει ισχυρά ρυθμικά μοτίβα. Ο συγχρονισμός των συλλαβών βοηθά τους ακροατές να διαχωρίσουν έναν ήχο από έναν άλλον και να κατανοήσουν τι λέει ο ομιλητής.

Διαβάστε επίσης: Μουσικοκινητικά παιχνίδια για παιδιά

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει ανεβάσει η Κατερίνα Παπουτσάκη με τους γιους της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved