Μηλόπιτα της τεμπέλας - Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει

Μαργαρίτα Νικολάου
Μηλόπιτα της τεμπέλας -  Η πιο γρήγορη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει
Bigstock

Αν έχετε μήλα, αλεύρι, βούτυρο, αβγά, ζάχαρη και κανέλα, αξίζει να φτιάξετε αυτή τη γρήγορη μηλόπιτα.

Δεν υπάρχει Σαββατοκύριακο που να μην φτιάξω ένα γλυκό στο σπίτι. Η κουζίνα γεμίζει αμέσως με μυρωδιές που σε ταξιδεύουν: η ζεστή κανέλα που αγκαλιάζει τα μήλα, η βουτυράτη ζύμη που φουσκώνει απαλά, και εκείνος ο ατμός που βγαίνει από το φούρνο και σε καλεί να δοκιμάσεις. Από μικρά κεκάκια και αφράτα κέικ, μέχρι εντυπωσιακές τούρτες και χυμώδη pancakes, κάθε Σαββατοκύριακο είναι μια μικρή γιορτή γεύσεων. Και φυσικά, η μηλόπιτα δεν λείπει ποτέ – ειδικά αυτή η αφράτη, ζεστή μηλόπιτα που η κόρη μου λατρεύει και δεν χορταίνει να τρώει. Μια μπουκιά και αμέσως τα μάτια της λάμπουν, σαν να μεταμορφώνεται η κουζίνα σε παραμύθι γεμάτο αρώματα μήλου και κανέλας.

Crumble μηλόπιτα… αλλιώς - Πώς θα τη φτιάξετε

Αν και λατρεύω την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική (όσο τσαγκασίρι και αν χρειάζεται να πλύνω στο τέλος) υπάρχουν στιγμές που βαριέμαι. Όχι ότι δεν μου αρέσει, αλλά μερικές φορές θέλω κάτι γρήγορο, απλό και χωρίς δεκάδες σκεύη να καταλήγουν στον νεροχύτη. Μια τέτοια τεμπέλικη συνταγή είναι και τούτη εδώ. Μηλόπιτα, αφράτη, λαχταριστή και πεντανόστιμη.

ΟΤΚ (ό,τι καλύτερο) που λέει και η κόρη μου

Αφράτη μηλόπιτα νηστίσιμη χωρίς μίξερ - Έτοιμη σε λίγα λεπτά

Όπως λέει η κόρη μου με ενθουσιασμό κάθε φορά που τη σερβίρω: ΟΤΚ – «ό,τι καλύτερο»! Και πραγματικά, έχει δίκιο. Αυτή η αφράτη μηλόπιτα είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλεις ένα γρήγορο γλυκό, που να φτιάχνεται σε λίγα λεπτά και να ψήνεται μέσα σε περίπου 40 λεπτά. Για τυχόν απορίες, μην διστάσετε να με ρωτήσετε.

*Να σημειώσω ότι ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει καθώς παίζει ρόλο ο φούρνος και το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε.

Στείλτε μου μήνυμα εδώ

*πρώτη δημοσίευση 27-02-2024 / ανανεώθηκε

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 1 κ.τ.σ. υγρή βανίλια
  • 1 κούπα ζάχαρη (λευκή)
  • 1 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.τ.γ. κανέλα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε καλά τα αβγά και την λευκή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Ρίξτε τη βανίλια ανακατέψτε ξανά.
  • Βγάλτε το μίξερ από την πρίζα και πιάστε μια κουτάλα σιλικόνης (μαρίζ).
  • Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
  • Πλύντε τα μήλα, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε κυβάκια.
  • Βάλτε τα σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  • Ανακατέψτε με τα χέρια. Θα πρέπει να καλυφθούν τα κυβάκια μήλου με ζάχαρη, κανέλα και βούτυρο.
  • Βάλτε τα μήλα στο μπολ με τη ζύμη και ανακατέψτε τα με τη μαρίζ.
  • Σε ένα ταψάκι βάλτε λαδόκολλα.
  • Ρίξτε το μείγμα και ψήστε για 40 λεπτά.
  • Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε κομμάτια.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved