Μωρά γυμνάζονται με τους μπαμπάδες τους - Το βίντεο που έγινε viral

Μωράκια μιμούνται τους μπαμπάδες τους και σκορπούν γέλιο.

Μωρά γυμνάζονται με τους μπαμπάδες τους - Το βίντεο που έγινε viral

Το ότι οι σημερινοί μπαμπάδες περνούν περισσότερο χρόνο και συμμετέχουν πιο ενεργά και ουσιαστικά στην ανατροφή των παιδιών είναι γεγονός. Για τα παιδιά, ο μπαμπάς είναι πρότυπο και μιμούνται τη συμπεριφορά του ακόμα και σε απλά καθημερινά πράγματα. Αυτό ακριβώς φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Μπαμπάδες κάνουν γυμναστική με το μωρά τους στο ίδιο δωμάτιο κι εκείνα μιμούνται τις κινήσεις τους. Το αποτέλεσμα; Αξιολάτρευτα μωράκια να κάνουν γιόγκα, κάμψεις και jumps, σκορπώντας άφθονο γέλιο. Γιατί ποιος είπε ότι μόνο οι ενήλικες και τα μεγαλύτερα παιδιά είναι ένθερμοι υποστηρικτές της σωματική άσκησης; Αυτά τα μωρά πάντως έχουν ξεκινήσεις δυναμικά.

Το βίντεο περιέχει κάμποσα ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 22 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.



Μωρά και γυμναστική: Τα οφέλη

Εκτός φυσικά από τις παραπάνω μιμητικές κινήσεις, η γυμναστική στα μωρά υπάρχει στ’ αλήθεια, η οποία μάλιστα θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμη για τη σωματική τους ανάπτυξη. Η γυμναστική αυτή είναι οι λεγόμενες ασκήσεις τόνωσης και αποτελούν ένα τεράστιο κίνητρο για την ψυχοσωματική ανάπτυξη του μωρού. Ομοίως, προάγουν την ωρίμανση των διαφορετικών ικανοτήτων τους: μυϊκή ενδυνάμωση, συντονισμό και κινητικές δεξιότητες.

Ταυτόχρονα, αυτές οι δραστηριότητες προδιαθέτουν το σώμα για μελλοντικές κινήσεις , όπως περπάτημα και τρέξιμο. Καθώς το μωρό εξερευνά, οι κινήσεις συνδέονται με ουσιαστική και συναισθηματική μάθηση, η οποία αναδύεται προοδευτικά με κάθε άσκηση που επαναλαμβάνεται.

Η ασκήσεις τόνωσης αυτές περιλαμβάνουν απλές κινήσεις διέγερσης άνω και κάτω άκρων, κινήσεις για την ενδυνάμωση των μυών της πλάτης και ελεύθερη εξερεύνηση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved