Μπαμπάδες κρατούν τρυφερά στην αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους και φωτογραφίζονται μαζί τους

  • Πώς μπορεί να δεθεί ένας μπαμπάς με το νεογέννητο
  • Τρυφερά στιγμιότυπα μπαμπάδων με τα μωρά τους
Μπαμπάδες κρατούν τρυφερά στην αγκαλιά τα νεογέννητα μωρά τους και φωτογραφίζονται μαζί τους
Instagram @ eevee_photography

Η σχέση που αναπτύσσουν οι μπαμπάδες με τα νεογέννητα μωρά τους είναι καθοριστική για την ανάπτυξη του παιδιού αλλά και την ευτυχία της οικογένειας.

Ολο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι όταν οι μπαμπάδες αρχίζουν να αναπτύσσουν μια ισχυρή σχέση με το νεογέννητο μωρό τους αποκομίζουν πολλά οφέλη ( τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά).

Ενδεικτικά:

  • Η σωματική και πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού ενισχύεται σημαντικά όταν ο μπαμπάς του παίζει μαζί του από μωρό, σε σύγκριση με τα παιδιά των οποίων οι πατέρες είχαν μια πιο αδιάφορη στάση.
  • Οι μπαμπάδες βιώνουν λιγότερο άγχος όταν περνούν ποιοτικό χρόνο με τα νεογέννητα παιδιά τους.
  • Ο ισχυρός δεσμός πατέρα-παιδιού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η κατάθλιψη .
  • Τα παιδιά που είχαν στενές αλληλεπιδράσεις με τον μπαμπά τους από μικρή ηλικία τείνουν να είναι πιο επιτυχημένα, έχουν καλύτερες σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν παραβατική συμπεριφορά.

https://www.instagram.com/p/Cdw7lTQtonZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς μπορεί να δεθεί ένας μπαμπάς με το μωρό του

Χρόνος μόνο για τον μπαμπά και το μωρό

Ακόμη και αν μια μαμά έχει κάνει τα πάντα με το μωρό, θα πρέπει να περνάτε και εσείς λίγο χρόνο με το μωρό στο σπίτι. Μπορείτε να αλληλοεπιδράσετε με το μωρό και να παίξετε μαζί του. Οι μαμάδες μπορούν να σας ενθαρρύνουν αν θέλουν ή να σας δείξουν τον τρόπο για να το κάνετε σωστά.

Κουνήστε το για να κοιμηθεί

Τα νεογέννητα κοιμούνται... πολύ! Πάρα πολύ. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να κουνήσετε το μωρό σας για να κοιμηθεί και αυτός ο φανταστικός χρόνος ενισχύει τη σύνδεση και το δέσιμό σας.

Δέρμα με δέρμα

Όταν μπορείτε ακουμπήστε το μωρό σας πάνω στο δικό σας δέρμα. Υπάρχουν τόσα οφέλη για το μωρό σας. Το ηρεμεί, το χαλαρώνει, το βοηθά να συγχρονίσει τις ανάσες του και τη θερμοκρασία του σώματός του.


https://www.instagram.com/p/Cc7GciWrekB/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτός από τις φωτογραφίες νεογέννητων στην αγκαλιά της μαμάς τους, ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι κι αυτές των μπαμπάδων με τα μωρά τους.

Μεταξύ των φωτογράφων που έχουν απαθανατίσει τέτοια τρυφερά στιγμιότυπα είναι και η Esther Visser. Στις φωτογραφίες της αποτυπώνεται η αγάπη του μπαμπά για το μωρό του την ώρα που το έχει στην αγκαλιά του και φαντάζει τόσο μικροσκοπικό.

Δείτε μερικές από αυτές στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved