Μπαμπάς σταμάτησε το κλάμα του μωρού με ένα απλό κόλπο (vid)

Νέοι γονείς, πάρτε ιδέες! 

Για το μωρό, το κλάμα είναι ένας έμφυτος τρόπος να δείξει τα συναισθήματά του, την ενόχληση, την πείνα, την κούρασή του.

Ένα μωρό μπορεί να κλαίει συνολικά έως και τρεις ώρες την ημέρα. Ωστόσο, έχουν παρατηρηθεί διαφορετικά είδη κλάματος ανάλογα την αιτία που τα προκαλεί, όπως το κλάμα λόγω πείνας που σταματάει αφού το μωρό ταϊστεί, το κλάμα λόγω νύστας και το κλάμα λόγω δυσφορίας, όταν για παράδειγμα το βρέφος έχει λερώσει την πάνα του.

Κάτι που επίσης έχει προκύψει από μελέτες σχετικές με το κλάμα του μωρού, είναι ότι τα βρέφη κλαίνε περισσότερο το απόγευμα. Αν και ακόμα δεν έχει βρεθεί η επιστημονική εξήγηση για αυτό, οι ειδικοί καταλήγουν σε δύο πιθανούς λόγους: ο πρώτος είναι η συσσωρευμένη κούραση της ημέρας, την οποία το μωρό δεν μπορεί να διαχειριστεί λόγω του νευρικού του συστήματος που δεν είναι τελείως ανεπτυγμένο. Ο δεύτερος είναι ότι το μωρό κλαίει για να εκτονώσει την ένταση της ημέρας και να αποβάλει το στρες.

Μπαμπάς βρήκε τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να σταματήσει το κλάμα του μωρού

Ο ήχος του κλάματος μπορεί να προκαλέσει πανικό σε έναν γονιό. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι βρεθεί η αιτία που το μωρό κλαίει. Εάν το κλάμα του προκύπτει από κούραση, υπερένταση ή επειδή επιζητά την προσοχή του γονιού, μία αγκαλιά, ένα χάδι ή ο αντιπερισπασμός με κάποιο παιχνίδι είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να το σταματήσετε.

Τη μέθοδο του αντιπερισπασμού επέλεξε και ο μπαμπάς που πρωταγωνιστεί στο βίντεο που ακολουθεί. Ο νεαρός πατέρας έχει το μωρό αγκαλιά και όταν εκείνο ξεκινά να κλαίει, χρησιμοποιεί το δάχτυλό του και τους ήχους που βγάζει το μωρό για να του αποσπάσει την προσοχή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved