7 χρόνια μαμά: Επτά πράγματα που δεν έχω συνηθίσει ακόμα

Επτά χρόνια μαμαδίστικη φαγούρα! 

7 χρόνια μαμά: Επτά πράγματα που δεν έχω συνηθίσει ακόμα

Λένε πως ο χρόνος σου χαρίζει διδάγματα, λένε πάλι πως αν έχεις ήδη αποκτήσει ένα παιδί, στο δεύτερο είσαι πια ειδικός.

Εγώ λέω πάλι πως μετά από χρόνια στο full time επάγγελμα της μαμάς, χωρίς ρεπό και άδειες, έχω τουλάχιστον επτά πράγματα που δεν έχω συνηθίσει ακόμα.

Αυτό το επτά που θυμίζει γκρίνια και φαγούρα, είναι ιδανικό για να παραδεχτούμε επιτέλους πως κάποια πράγματα δεν θα τα συνηθίσεις ποτέ, ως μαμά.

1. Η καταραμένη εκείνη στιγμή που το παιδί πέφτει ή αρρωσταίνει:

Πριν μερικές ημέρες μου έφυγε η μισή ζωή στο τηλέφωνο όταν η δασκάλα της μικρής με ενημέρωνε για τη μύτη της που είχε ανοίξει μετά από χτύπημα με συμμαθητή της. Μέχρι να ακούσω εκείνο το μην ανησυχείτε είναι καλά, σχεδόν λιποθύμησα. Στον ίδιο μήνα είχα να παλέψω με μύξες, μια αντιβίωση που θυμήθηκα πόσο δύσκολο είναι να πείσεις ένα παιδί να την πάρει και γύρισα τον χρόνο πίσω εκεί, που έπρεπε να διαχειριστώ ως νέα μαμά ένα μωρό με βρογχίτιδα και ένα νήπιο με πυρετό. Συμπέρασμα: Δεν συνήθισα ούτε θέλω να συνηθίσω τη δύσκολη κατάσταση εκείνη που το μωρό σου ή το παιδί σου πονάει και δεν μπορείς να κάνεις πολλά για να το βοηθήσεις. Εύχομαι μόνο τα παιδιά μας να είναι καλά κι εμείς να αντέχουμε στα δύσκολα.

2. Η νύστα και η αυπνία:

Ο γλυκός εκείνος πρωινός ύπνος που διακόπτεται από μια παιδική πατούσα στο πρόσωπό σου, εκείνο το μεσημεράκι μετά το φαγητό που εσύ θέλεις να κάνεις μια σιέστα βρε αδερφέ όσο τίποτα άλλο και το παιδί θέλει να κάνει τραμπολίνο- μαζί σου, η συσσωρευμένη αυπνία που σε χτυπάει κατακούτελα κάθε πρωί την ώρα που παλεύεις να στήσεις ταπεράκια για το σχολείο κόβοντας σε καρδούλες τα σαντουιτσάκια.

3. Η γνώμες της κακιασμένης άλλης μανούλας:

Αυτή που δεν σε ξέρει και καλά αλλά θα σου πει τη γνώμη της για το πότε και πόσο θηλάζεις το παιδί, αν το παιδί σου τρώει ή μιλάει σωστά και που θα σε κάνει να πιστεύεις πως ξέρει το σύστημα Μοντεσόρι απέξω κι ανακατωτά. Εφτά χρόνια κι ακόμα δεν έχω μάθει να παλεύω με τις μανούλες εκείνες που θα σε βγάλουν λάθος σε όλα σε βαθμό να αμφισβητήσεις όσα ξέρεις από μόνη σου.

4. Πώς τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ πολύ γρήγορα:

Κι εκεί που νομίζεις πως είναι μωρά ακόμα, έχουν πετάξει την πάνα, περπατάνε, σε έχουν φτάσει στο μπόι, τα κιλά και το νούμερο παπουτσιού και σε λίγο θα σου ζητήσουν τα καλλυντικά και τα ρούχα σου.

Πως εκείνο το μικροσκοπικό μωράκι που δεν χωρούσε στην αγκαλιά σου για να το πλύνεις στον νιπτήρα δεν μπορείς να το πάρεις καν αγκαλιά πια και παίζει να μπορεί να σε πάρει εκείνο αγκαλιά. Πως ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα από αστραπή μπροστά στα μάτια σου και τα κεράκια πληθαίνουν στην τούρτα τους αλλά και στη δικιά σου.

5. Ο παλιός σου εαυτός πριν τα παιδιά είναι ακόμα εκεί

Και είναι λογικό και φυσιολογικό και να σου λείπει και να τον αναπολείς, κυρίως εκείνη την ανεξάρτητη πλευρά σου, που μπορούσε να κλείνει την πόρτα και να φεύγει από το σπίτι χωρίς να πρέπει να συντονιστεί μια ομάδα ανθρώπων για να καλύψει την απουσία σου.

6. Πως ο κόπος σου αναγνωρίζεται μεν αλλά!

Γιατί μπορεί να έχεις να πας επτά χρόνια στο μπάνιο χωρίς να σου χτυπήσει κάποιος την πόρτα και χωρίς να σου φωνάξει μαμά τρεις χιλιάδες φορές μέσα σε δέκα λεπτά, μπορεί να ξέρεις να κάνεις χειροτεχνίες, τον κλόουν, τη δασκάλα, την ειδικό χλαπάτσας, την κομμώτρια γαλλικής πλεξούδας, τον μάγο, την διοργανώτρια παιδικών πάρτι με τεράστια επιτυχία αλλά όταν έρθει η ώρα, εκείνο το μικρό παιδί σου θα πει όλο χαρά: Τον ΜΠΑΜΠΑ μου αγαπάω πιο πολύ. OXI Δεν είναι μαμά!

Τα στοιχεία που θες να έχει ο πατέρας των παιδιών σου

7. Τα ασιδέρωτα δεν τελειώνουν και η ενέργεια του παιδιού την ώρα που πρέπει να κοιμηθεί είναι στο 101%

Δεν υπάρχει κάδος σαν εκείνο με τα παιδικά ρούχα που να ξαναγεμίζει τόσο μαγικά και τόσο γρήγορα και δεν υπάρχει παιδί που να έχει έρθει η ώρα να κοιμηθεί και να νυστάζει.

Στην ίδια κατηγορία δεν υπάρχει παιδί που να θέλει να φύγει από παιδικό πάρτι την ώρα που πρέπει να φύγετε και δεν υπάρχει φορά που να έχεις ξεχάσει κάτι και να το θέλει πιο πολύ από ποτέ το παιδί σου.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved